29 Aralık 2017 Türkiye gündemi

29 Aralık 2017 Türkiye gündemi

29 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                             29.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.7775

AVRO-EURO: 4.5200

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0880

ALTIN-GOLD: 157.0000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İNTERNET UYARISI: ZEHİR EVİN İÇİNE GİRMİŞ VAZİYETTE

TÜBİTAK Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, internet kullanımı uyarısında bulunarak, "Artık internetler eve yerleşti. Zehir evin içine girmiş vaziyette" dedi.

 

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ'NDE FETÖ OPERASYONU: 23 GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 4'ü faal çalışan olan Hacettepe Üniversitesi personeli ve öğretim üyesi 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

 

SAVCILIĞIN AÇIKLAMASINDAN SONRA İLK BYLOCK TAHLİYESİ

FETÖ’nün şifreli haberleşme programı Bylock’u kullandığı iddiasıyla, "Silahlı terör örgütü" üyeliği suçlamasıyla tutuklu yargılanan Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman, güncellenen ’Bylock’ listesinde adının çıkartılması üzerine İstanbul 35. Ağır Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verildi. 

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAKAN KAYA: CHP YÖNETİMİ FETÖ'NÜN AĞZIYLA KONUŞMAYI BIRAKMALI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya, "CHP yönetimi de eğer terörle arasına mesafe koymak istiyorsa FETÖ terör örgütünün ağzıyla konuşmayı bırakmalıdır. Konuşanlara da gereken cezayı vermelidir." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: “CUMHURBAŞKANLIĞI’NA ADAY OLABİLİRİM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV’de Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programına katıldı. Kılıçdaroğlu, ''Cumhurbaşkanlığı'na aday olabilirim'' dedi.

 

MHP’Lİ YALÇIN: CUMHUR İTTİFAKINDA HEDEF GÜÇLÜ BİR YASAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, AA muhabirine "cumhur ittifakı"na ilişkin yaptığı açıklamada, MHP'nin yeni dönemde anayasa değişikliği sonucunda oluşan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tam anlamıyla yerli yerine oturtulması gibi bir siyasi faaliyetin içinde olacağını söyledi.

 

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER: CHP'NİN ADAYINI DESTEKLEYEBİLİRİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "CHP'nin adayı ikinci tura kaldığı zaman, CHP'nin adayını destekleyebiliriz." dedi.

 

DÜNYA                                                                  

ABD İLE VİZE KRİZİ ÇÖZÜLDÜ

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği vize krizinin tamamen çözüldüğünü duyurdu. Türk vatandaşlarına vize başvurularında randevu kısıtlaması kaldırıldı.

 

RUSYA DIŞİŞLERİ'NDEN, ERDOĞAN'IN 'ESED BİR TERÖRİSTTİR' SÖZLERİNE YANIT

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için 'Devlet terörü estirmiş bir teröristtir' ifadesini kullanmasının hukuki bir temele oturmadığını söyledi.

 

 

AKDENİZ'DE 'DOĞALGAZ' GERİLİMİ: KKTC ÇOK SERT ÇIKTI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz'deki tek taraflı doğalgaz arama faaliyetlerine ilişkin, Rum tarafının, Türk tarafını yok sayarak attığı adımların hiçbirinin kabul edilemeyeceğini bildirdi.

 

EKONOMİ                                                                          

 

ELEKTRİK FİYATLARINA YÜZDE 8,8 ZAM

Elektrik fiyatlarına 1 Ocak tarihi itibarıyla yüzde 8.8 zam yapılacağı bildirildi. BOTAŞ, 1 Aralık’tan geçerli olmak üzere doğalgaz santrallarına sattığı doğalgazın fiyatını, yüzde 8 artırmıştı.

 

KONUT FİYATLARI EKİM AYINDA ARTTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2017 yılı Ekim ayı konut fiyat endeksi verisini açıkladı. Buna göre, Eylül ayından konut fiyat endeksi (KFE), geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 11,67 artışla 248,42 seviyesinde gerçekleşti.

 

İSO ARABULUCULUK MERKEZİ 1 OCAK'TA HİZMETE BAŞLIYOR

İstanbul Sanayi Odası (İSO), üyelerinin mahkemelerde sonuçlanması için bir buçuk yıla kadar beklediği iş anlaşmazlıklarını hızlı, ekonomik ve tarafsız bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla İSO Arabuluculuk Merkezi'ni Oda bünyesinde 1 Ocak 2018 itibarıyla hayata geçiriyor.

 

İNTERNETTEN KARTLI ALIŞVERİŞTE SÜRE UZATILDI

Kredi kartları ile internetten alışveriş yapılabilmesi için kart sahiplerinin 31 Aralık'a kadar vermesi gereken onay şartı için süre 1 ay daha uzatıldı. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben sürenin 31 Ocak'ta sona ereceğini ve 1 Şubat itibariyle onay vermeye kart sahiplerinin internetten alışveriş yapamayacağını açıkladı.

 

TRAFİK SİGORTASINA BİR DEFALIK ZAM GELİYOR

2018’in Ocak ayında, trafik sigortası fiyatına, bir defaya mahsus olmak yüzde 5 artış yapılacak. Buna göre 2018’in Ocak ayında İstanbul’da ilk kez trafik sigortası yaptıracak olan otomobiller, 1.007 lira prim ödeyecek.

 

SPK ÇİFTLİK BANK'LA İLGİLİ HAREKETE GEÇTİ

SPK, Çiftlik Bank hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Ayrıca hileli işlemler yapıldığı belirten SPK, sisteme para yatıranların zarara görebileceğine işaret etti.

 

TÜRKLER DIŞARIDA 20 MİLYAR DOLARLIK KONUT ALDI

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, darbe girişimi sonrasında Türk vatandaşlarının yurt dışında gayrimenkule yöneldiğini söylerken, “Londra, Lizbon gibi şehirlerde yaklaşık 20 milyar dolarlık gayrimenkul aldılar.” iddiasında bulundu.

 

MURAT ÜLKER, GÖZDE GİRİŞİM HİSSELERİNİ SATTI

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Gözde Girişim'de sahip olduğu ve yüzde 11.9 hisseye denk gelen 45.8 milyon adet payın tamamını pay hisse başına 5.61 liradan Yıldız Holding'e sattı.

 

SPOR                                                                        

 

BEŞİKTAŞ 4-1 OSMANLISPOR

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Osmanlıspor'u 4-1 mağlup etti. 

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 77-79 REAL MADRİD

Fenerbahçe Doğuş, EuroLeague'in 15. haftasında evinde Real Madrid'e 79-77 mağlup oldu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.