29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Güzelbahçe'de kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Güzelbahçe'de kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Güzelbahçe'de renkli görüntülere sahne oldu

Törene Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Belediye Başkanı Mustafa İnce, Garnizon Komutanı Albay Erdem Gül, siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

imgl8130.jpg

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, “ Milletçe büyük bir gurur ve coşku içerisinde kutladığımız bu anlamlı günde öncelikle tüm Güzelbahçelilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Bilindiği gibi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen kurtuluş savaşımız tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandırılmış ve bu zafer cumhuriyetle taçlandırılmıştır. Bugün Türk Milletinin Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenmesiyle yürütülen, milli mücadelenin zaferle sonuçlanması ve ardından kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 96. yıldönümüdür. Son yıllarda yaşadığımız sıkıntılar, hain bölücü terör örgütleriyle sınırımızda yaşadığımız mücadele, Ortadoğu da yaşanan gelişmeler, asırlardır topraklarımıza sahip olmak isteyenler, hayallerinden hiçbir zaman vazgeçmediklerini göstermektedir. Biz millet olarak vatanı uğruna şehit olmuş bu ülkenin evlatlarının bizlere bırakmış olduğu bu vatanı ömrümüz boyunca koruyacağımıza söz veriyoruz ”dedi.

imgl8135.jpg

Törende ilçedeki okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim yarışmaları ve kurumlar arası spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi, daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu. Okulların gösterileri vatandaşlardan büyük alkış aldı. Bayram, okulların tören geçidi ile sona erdi.

imgl8143.jpg

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın en büyük bayram olduğunu söyledi. Başkan İnce, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği bu ülkeyi sonsuza dek yaşatacağız. İlke ve devrimleri bizim yol göstericimiz olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bizler olduğumuz sürece kimse bu Cumhuriyeti yıkamayacaktır. Nice 96.yıllara.” diye konuştu.

dji_0869.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.