29 Eylül 2017 gündemi

29 Eylül 2017 gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ     29.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.5610

AVRO-EURO: 4.2015

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7925

ALTIN-GOLD: 147.0000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: IRAK VE SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KONUSUNDA HEMFİKİRİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara'da bir araya geldi. Erdoğan, Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda mutabık kaldıklarını söylerken, Putin de Suriye iç savaşının çözümü için fiili koşulların oluştuğunu belirtti.

 

‘KİRLİ PAZARLIKLARININ BEDELİNİ KÜRT KARDEŞLERİMİZE ÖDETMEYECEĞİZ’

Başbakan Yıldırım, IKBY'nin gayrimeşru referandumuna ilişkin, "Muhteris yöneticilerin kirli pazarlıkları ve sorumsuzluklarının bedelini Kürt kardeşlerimize ödetmeyeceğiz." dedi.

 

BAKAN CANİKLİ: TÜRKİYE HER TÜRLÜ ADIMI ATIP, HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAKTIR

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Kuzey Irak'tan Türkiye’ye yönelecek olan bütün tehdidi ortadan kaldıracak her türlü adımı Türkiye atacaktır, her türlü tedbiri alacaktır." dedi.

 

CAN DÜNDAR HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında hakkında "yakalama" kararı verilen eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile ilgili "kırmızı bülten" ve iade talebinde bulunuldu.

 

POLİTİKA  

 

‘TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA KATILIMDA 30 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDEYİZ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA Editör Masası'na konuk oldu. Soylu, "Bölücü terör örgütü PKK'ya katılımda son 30 yılın en düşük seviyesindeyiz. Bu, terör örgütünü ciddi bir şekilde demoralize ediyor." dedi.

 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA MEVLÜT UYSAL SEÇİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na Mevlüt Uysal seçildi. Mevlüt Uysal seçimlerin üçüncü turunda 179 oy alarak İBB'nin yeni başkanı seçildi.

 

KILIÇDAROĞLU'DAN HÜKÜMETE VERGİ ELEŞTİRİSİ

Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki "Üzüm Mitingi"nde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hükümeti vergilere yapılması planlan artış üzerinden eleştirerek, “Ben bu milletin ferasetine, ahlakına güveniyorum, ben bu millete güveniyorum, bu milletin alın terini çalarsan bu millet sana sırtını dönecektir.” dedi. 

 

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATI CELAL ÇELİK SERBEST BIRAKILDI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik gözaltına alındığı FETÖ soruşturması kapsamında savcılık ifadesinin ardından yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

 

HDP MECLİS AÇILIŞ TÖRENİNE KATILMAYACAK, EDİRNE CEZAEVİ ÖNÜNDE OLACAK

HDP, 1 Ekim’de düzenlenecek meclis açılış törenine katılmama kararı aldı. HDP aynı gün Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi önünde olacak.

 

DÜNYA   

 

AZERBAYCAN'DAN '4 ÜNLÜ TÜRK'E TUTUKLAMA KARARI

Azerbaycan makamları, kendi izinleri olmadan, Ermenistan'ın işgali altındaki Dağlık Karabağ'a gittikleri gerekçesiyle siyasetçi Ufuk Uras, yazar Sait Çetinoğlu, gazeteciler Ali Bayramoğlu ve Erol Katırcıoğlu hakkında tutuklama kararı verildiği ve bahsi geçen kişilerin gözaltına alınmaları için ilgili Türk birimlerine başvuruda bulunulduğu vurgulandı. 

 

BARZANİ: KENDİMİZİ SAVUNMAYA HAZIRIZ

IKBY Generali Şirvan Barzani, "Hiçbir komşumuzun ya da Irak ordusunun Kuzey Irak'a saldırı gerçekleştireceğini sanmıyoruz. Kendimizi savunmaya hazırız fakat bu duruma gelmeye gerek yok” dedi.

 

EKONOMİ  

 

'GELİŞMELER NETİCESİNDE AÇIK DA TUTULABİLİR KAPANA DA BİLİR'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı ile ilgili, "Şu anda açık, gelişmeleri bekliyoruz. Gelişmeler neticesinde açık da tutulabilir kapana da bilir." dedi.

 

MALİYE BAKANI AĞBAL'DAN MTV AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Ağbal, vergi artışlarıyla gelen Orta Vadeli Program'ın gelir artırıcı tedbirler olduğunu söyledi. Bakan Ağbal, yüzde 40'lık MTV artışının bu yıl otomobil alanlar için uygulanmayacağını açıkladı.

 

BAKAN ALBAYRAK: YAZ SAATİNDE AYNI İSTİKAMETTE DEVAM EDECEĞİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasında aynı istikamette devam edeceklerini açıkladı. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, yaz saati uygulamasını sürekli hale getiren Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti.

 

EPDK'DAN 'ELEKTRİK ZAMMI' AÇIKLAMASI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından, bu yılın Ekim-Aralık aylarını kapsayan 3 aylık döneminde perakende elektrik fiyatlarında artış olmayacağı açıklandı.

 

EYLÜLDE EKONOMİYE GÜVEN AZALDI

Ekonomik güven endeksi, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3 düşüş kaydederek 102,8 puana geriledi. Endeks, 3,2 puanlık bir gerilemeye karşın eylülde referans değerin üzerinde kalarak ekonomiye güvenin sürdüğüne işaret etti.

 

GAYRİMENKULDE YENİ DÖNEM 1 EKİM'DE BAŞLIYOR

"1+0" tipi stüdyo dairelerin yapımına yasak, toplam kat alanlarına ilişkin de yeni düzenlemeler getiren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek. En küçük daire 1+1 olacak. Her müstakil konutta en az bir oturma ve yatak odası bulunmak zorunda.

 

SPOR  

 

KONYASPOR 2-1 GUİMARES

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu 2. maçında Portekiz ekibi Guimares'i 2-1'lik skorla yenerek Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini aldı. C Grubu’nda oynanan diğer karşılaşmada Medipol Başakşehir, Portekiz ekibi Braga'ya 2-1'lik skorla mağlup oldu.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.