29 Haziran  2018 Türkiye gündemi

29 Haziran 2018 Türkiye gündemi

29 Haziran 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                     29.06.2018

 

DOLAR-USD: 4.6000

AVRO-EURO: 5.3360

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.0280

ALTIN-GOLD: 184.9500

 

 

BİTLİS'İN HİZAN İLÇESİNDE 10 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığınca, Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında yapılan operasyonda 10 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

FETÖ'NÜN ADLİ TIP KURUMU YAPILANMASI DAVASINDA KARAR

FETÖ'nün Adli Tıp Kurumu yapılanmasına yönelik 50 sanıklı davada, 36 sanık 2 yıl ila 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

 

POLİTİKA                                                       

 

İBRAHİM KALIN YENİ KABİNE İÇİN TARİH VERDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi 8 Temmuz'dan sonra açıklayabilir" dedi.

 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN HDP YORUMU: MAALESEF CHP BARAJI AŞTIRDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Haziran'da yapılan seçimi değerlendirirken HDP'yi işaret ederek "Maalesef Türkiye'de bugün barajı aşmayacağı net görülen bir siyasi parti, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından baraj aştırılmıştır" dedi.

 

CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN: GÜNDEMİMİZDE İSTİFA YA DA KURULTAY YOKTUR

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, gündemlerinde istifa ya da kurultay olmadığını söyledi. İçişleri Bakanı Soylu'nun derhal istifa etmesi gerektiğini de belirten Tezcan, ''Müsteşarım vasıtasıyla valilere talimat gönderdim. Şehit cenazelerine CHP il başkanlarını almayacaksınız' demiş. Soylu, şehit cenazeleri üzerinden toplumu bölme hesabı içerisine girmiştir'' ifadelerini kullandı.

 

CHP, GÜRSEL EROL'U DİSİPLİNE SEVK ETTİ

CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Karar CHP Parti Meclisi'nde oy birliği ile alındı.

 

KALAYCI: MHP TBMM BAŞKANLIĞINDA AK PARTİ'NİN ADAYINI DESTEKLEYECEK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, partilerinin TBMM Başkanlığı seçiminde aday çıkarmayacağını, AK Parti'nin çıkaracağı adayı destekleyeceğini açıkladı.

 

KARAMOLLAOĞLU'NDAN İSTİFA AÇIKLAMASI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu seçimin ardından ilk kez konuştu. Karamollaoğlu, 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna ise, "En ufak bir tereddüt varsa ve değişim gerekiyorsa çekilirim" diye yanıt verdi.

 

DÜNYA                                                      

 

ROTTERDAM'DA TÜRKİYE'DEKİ SEÇİM SONRASI AB DIŞINDAKİ ÜLKELERDEN SEÇMENLERE OY VERME YASAĞI

Hollanda'da Türkiye kökenli göçmenlerin en fazla olduğu ülkenin en büyük ikinci kenti Rotterdam'da, Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelerden seçmenlerin oy kullanmaları yasaklandı.

 

 

TRUMP-PUTİN GÖRÜŞMESİNİN YERİ BELLİ OLDU

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 16 Temmuz'da Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bir araya geleceği bildirildi.

 

ABD'DEN İRAN'A BM KARARLARINI İHLAL SUÇLAMASI

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, İran'ı Ortadoğu'ya silahlar göndermek, seyahat yasaklarını uygulamamak ve terör örgütlerine destek verip bölgeyi istikrarsızlaştırarak BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal etmekle suçladı.

 

EKONOMİ                                                                        

EKONOMİK GÜVENDE DÜŞÜŞ SÜRDÜ

Ekonomik güven endeksi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3,3 oranında azalarak 93,5 değerinden 90,4 değerine düştü. Ekonomik güven endeksindeki düşüş, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

 

KALKINMA BANKASINA 400 MİLYON DOLAR KREDİ

Türkiye Kalkınma Bankası ile ICBC (Çin Endüstri ve Ticaret Bankası) Turkey arasında 400 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandı.

 

ANKAPARK'TA SONUÇ YOK

Avrupa'nın en büyük eğlence merkezlerinden biri olması planlanan Ankapark'ın ikinci ihalesi de gelen tek teklifin eksik belge nedeniyle kabul edilmemesi nedeniyle  sonuçsuz kaldı.

 

YAŞLI AVRUPALI’YA SINIRSIZ VİZE

Türkiye emekliliklerini geçirmek için ülke arayışında olan yaşlı Avrupalılara sınırsız oturum izni vermeye hazırlanıyor. Bu sayede ülkemize gelecek 1 milyon yaşlı turistten yılda 25 milyar dolar gelir hedefleniyor.

 

ŞARIK TARA VEFAT ETTİ

Enka İnşaat’ın patronu Şarık Tara, tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği sebebiyle 88 yaşında hayatını kaybetti.

 

SPOR                                                      

TÜRKİYE 80-66 UKRAYNA

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde, Ankara'da Ukrayna'yı 80-66 mağlup etti.

 

DÜNYA KUPASI'NDA BİR İLK: JAPONYA, FAİR-PLAY İLE SON 16'DA

Japonya son maçında Polonya'ya 2-0 yenildi. H Grubu'nun diğer maçında da Kolombiya, Senegal'i 1-0 yendi. Bu sonuçlarla Kolombiya grup lideri olarak bir üst tura çıktı. Aynı puan ve averaja sahip Japonya ile Senegal arasında Fair-Play puanıyla 3 maçlık grup aşamasında daha az kart gören Japonya bir üstü tura yükseldi.

 

BELÇİKA İLE İNGİLTERE SON 16 TURUNA YÜKSELDİ

2018 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda Belçika, İngiltere'yi 1-0 yendi. Belçika lider, İngiltere ikinci olarak son 16 turuna yükseldi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.