29 Kasım 2017 Türkiye gündemi

29 Kasım 2017 Türkiye gündemi

29 Kasım 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...


DOLAR-USD: 3.9540 AVRO-EURO: 4.7020 İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2490 ALTIN-GOLD: 164.1500
 
 
MGK’DAN AFRİN’E OPERASYON SİNYALİ
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada Afrin'de huzur ve güvenliğin sağlanması gerektiği vurgulandı. NATO tatbikatındaki skandalın kabul edilemeyeceği ifade edildi.
 
ZARRAB DAVASIYLA İLGİLİ İSTANBUL'DA YAKALAMA KARARI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, "Türkiye'den ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü" iddiasıyla Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
 
POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BABAMIN OĞLU OLSA KAPIDAN GERİ KOYSUN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir kurumda adım kullanılarak iş yapılmasına rıza gösteremem. Ben bir bakanımı veya bir bürokratı aramıyorsam babamın oğlu olsa kapıdan geri koysun" dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu da sert dille eleştiren Erdoğan, "Tek bir politikaları var; o da bizim ve AK Parti'nin yaptığının tam tersini yapmak, söylediğinin tam zıddını söylemek. CHP, bu zat eliyle hızla, maalesef ana muhalefet partisi olmaktan çıkıp 'ana hıyanet partisi' konumuna sürüklenmektedir" dedi.
 
MHP'YLE İTTİFAK DAHA GÜÇLÜ İKTİDAR SAĞLAR
Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile AK Parti’nin Anayasa referandumu sırasında fiili ittifak yaptığını belirterek, “Tek başına güçlü iktidarı olabildiğince büyük destekle sağlamak için MHP ile birlikteliğe gidebiliriz” dedi. 
 
KILIÇDAROĞLU BELGELERİ AÇIKLADI: "HAYSİYETLİ BİR ADAMSAN GEREĞİNİ YAPACAKSIN"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yurtdışında bir kuruşumun bulunduğu ispat edilsin, Cumhurbaşkanlığı’nı bırakırım” sözlerine partisinin grup toplantısında cevap verdi. Para transferlerine ait belgeleri paylaşan Kılıçdaroğlu, "Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın" dedi.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AVUKATI ÖZEL: KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARININ TAMAMI YALAN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Özel, "Kılıçdaroğlu tarafından müvekkillerim hakkında ileri sürülen iddiaların tamamı yalan, gösterdiği kâğıtların da tamamı sahtedir." açıklamasında bulundu.
 
BAHÇELİ: RIZA SARRAF TÜRKİYE'YE İADE EDİLMELİ
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ABD'deki Rıza Sarraf davasıyla ilgili olarak, "Bu kirli şahıs, bu suçlar için Türkiye'ye iade edilmeli, ABD bu konuda elindeki bilgi ve belgeleri Türkiye'ye vermelidir. Yargılanmalı, cezasını çektikten sonra da Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır." dedi.
 
DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   
 
'ZARRAB HAKKINDAKİ SUÇLAMALARI 26 EKİM'DE KABUL ETTİ'
ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmekle suçladığı iş adamı Reza Zarrab'ın, hakkındaki suçlamaları kabul ettiğini gösteren belge üzerindeki gizlilik kararı kaldırıldı. İran ve Türkiye vatandaşı Zarrab'ın, hakkındaki suçlamaları kabul ettiği belgeyi 26 Ekim'de imzaladığı görülüyor.
 
AB'DEN TÜRKİYE İLE VİZESİZ SEYAHAT AÇIKLAMASI
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopoulos, Türkiye ile vizesiz seyahatte son düzlüğe girildiğini açıkladı.
 
ATİNA'DA DHKP-C OPERASYONU: 9 KİŞİ GÖZALTINDA
Yunanistan'ın başkenti Atina'da terörle mücadele polisinin düzenlediği baskında DHKP-C üyesi olduğundan şüphelenilen biri kadın dokuz kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.
 
EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______
 
TÜRKİYE'NİN BÜYÜME BEKLENTİSİNDE SERT YÜKSELİŞ
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye için 2017 büyüme beklentisini yüzde 3.4'ten yüzde 6.1'e yükseltti.
 
EKONOMİK GÜVEN KASIMDA 'KÖTÜMSER'
Ekonomik güven endeksi yüzde 3,4 düşüş kaydederek 97,9 seviyesine geriledi. Alt endekslerde ise sadece reel kesim güven endeksi, 100 referans değerin üzerinde yer aldı.
 
KONUT FİYATLARI EYLÜL AYINDA ARTTI
2017 yılı Eylül ayı konut fiyat endeksine göre konut fiyatları 2017 Ekim ayına göre yüzde 0,63, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11,14 artış gösterdi.
 
'HEDEFİMİZ 15 YIL İÇERİSİNDE 7,5 MİLYON BİNAYI DÖNÜŞTÜRMEK'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Hedefimiz 15 yıl içerisinde 7,5 milyon binayı dönüştürmek, bunun 150 bin civarı İstanbul’da, geri kalanı Anadolu’da. Bunu yaptığımızda görevimizi hakkıyla yapmış oluruz. Ondan sonra deprem gelirse gelsin, bize bir şey olmaz." dedi.
 
ATM VE CEBE HAVALE İŞLEMLERİNE SINIRLAMA
Suç gelirlerinin aklanmasını önlemek için bankacılık işlemleri konusunda yeni adımlar atılacağı öğrenildi. Buna göre, ATM'lerde ve cebe havale işlemlerinde dikkat çekici işlem sayısına göre kısıtlayıcı önlemler alınacak.
 
HİSARCIKLIOĞLU: YERLİ OTOMOBİLDE TİCARİ SATIŞLAR 2021'DE
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "İnşallah 2019'da ilk prototip ortaya çıkacak, 2021'de de ticari satışlar başlayacak." dedi.
 
SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                
 
BEŞİKTAŞ 9-0 MANİSAPOR
Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Beşiktaş, TFF 1. Lig ekibi Grandmedical Manisaspor'u 9-0 yendi.
 
GALATASARAY 5-1 SİVAS BELEDİYESPOR
Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Galatasaray, evinde konuk ettiği Sivas Belediyespor'u 5-1 mağlup etti.
 
FENERBAHÇE DOĞUŞ 82-59 BÜYÜKÇEKMECE
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 8'inci hafta mücadelesinde Fenerbahçe Doğuş, sahasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 82-59 mağlup etti.
 
ANADOLU EFES 97-84 MURATBEY
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 8'inci hafta mücadelesinde Anadolu Efes sahasında Muratbey Uşak'ı 97-84 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.