29 Mart 2018 Türkiye gündemi

29 Mart 2018 Türkiye gündemi

29 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                            29.03.2018

 

DOLAR-USD: 3.9975

AVRO-EURO: 4.9430

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.6460

ALTIN-GOLD: 170.9500

 

 

MGK’DAN MENBİÇ MESAJI

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, "Menbiç'teki teröristler uzaklaşmalı. Teröristler Münbiç'ten çıkmazsa inisiyatif kullanılacak." ifadelerine yer verildi.

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI 30 MART'TA ABD'YE GİDİYOR

ABD ile Menbiç görüşmelerinin tarihi belli oldu. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın 30 Mart'ta ABD'ye gidiyor. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yalçın'ın ABD Dışişleri Bakan yardımcısı John J. Sullivan  ile görüşmesi bekleniyor. 

 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN İNCİRLİK AÇIKLAMASI: AYRILMIYORUZ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adana'daki İncirlik Üssü'nden ayrılacakları iddialarını yalanladı.

 

POLİTİKA                                                                        

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL'DAN KONGRE AÇIKLAMASI

NTV canlı yayınında konuşan AK Parti Sözcüsü Ünal, Ramazan ayından sonra en yakın tarihte muhtemelen haziran ayı sonunda büyük kongrelerini yapacaklarını söyledi. Ünal, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelttiği eleştiriler için ''Kemal Kılıçdaroğlu'nu dinlerken artık gülüyorum'' ifadesini kullandı.

 

CHP: İŞSİZLİK SON 15 YILDA ARTTI

CHP'nin İşsizlik ve Yoksulluk Bülteninde, "1980-2002 arasında Türkiye'de ortalama işsizlik oranı yüzde 8,3 iken, AKP'nin iktidarda olduğu 15 yılda ortalama işsizlik oranı yüzde 10,2 oldu." değerlendirmesi yer aldı.

 

CHP’Lİ YILMAZ: TÜRKİYE-AB TOPLANTISINDA FOTOĞRAF ÇEKTİRMENİN ÖTESİNDE SOMUT ADIM YOK

Türkiye-AB toplantısını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, “Herhangi bir konuda bir uzlaşma yok. Fotoğraf çektirme dışında, onun ötesine geçen Türkiye’nin AB süreciyle ilgili somut bir adım yok” dedi.

 

ADAN: “GELECEĞİN BÜYÜK TÜRKİYESİ...”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "MHP düşmanları herkesten iyi bilmelidir ki MHP'nin söz sahibi olduğu Türkiye, daha huzurlu, daha güçlü ve daha güzel bir Türkiye'dir. Geleceğin büyük Türkiye'si, MHP'ye gönül vermiş yiğit ülküdaşlarımızın omuzlarında yükselecektir" ifadesini kullandı.

 

İYİ PARTİ'DE SEÇİM ÖNCESİ SON KONGRE BU PAZAR YAPILACAK

Gelecek yıl yapılması öngörülen yerel ve genel seçimler öncesinde son kongresini pazar günü Ankara'da yapacak olan İyi Parti'de, halen genel başkanlığı sürdüren Meral Akşener tek genel başkan adayı.

 

DÜNYA                                                                  

 

ABD 'SURİYE'NİN GELECEĞİ'Nİ YPG/PKK'YLA HAZIRLIYOR

Terör örgütü YPG/PKK işgalindeki alanlarda ABD'nin girişimiyle, Arap kesimlerin de içinde gösterildiği Suriye'nin Geleceği partisi adlı bir oluşum meydana getirildi.

 

 

RUSYA'DAN SKRİPAL OLAYI AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin Skripal olayıyla ilgili olarak ilgisiz davranmasının İngiliz özel kuvvetlerinin zehirlenme olayına dahli olduğu fikrini doğurduğunu bildirdi.

 

EKONOMİ                                                       

 

BÜROKRASİYİ TUŞ EDEN PARAYI ÇEKEN PAKET

Başbakan Binali Yıldırım, yatırım ortamını iyileştirecek kanundan sonra 67 maddelik yeni paketin müjdesini verdi. Yıldırım, “Vatandaş ile devlet arasındaki iş internetten yapılacak. Bürokrasi tuş oluyor. Biz ‘Para istiyoruz’ diyebilirsiniz. Ama bunlar para için hazırlık” dedi.

 

ŞİMŞEK'TEN ŞİRKETLERE ÇAĞRI

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk şirketlere çağrıda bulunarak Ar-Ge yatırımı harcamalarının artmasını istedi.

 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU BAŞLIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın koordinasyonunda enerji kültürü ve verimlilik bilincinin artırılmasına yönelik olarak düzenlenen 'Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nın dokuzuncusu İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bugün başlıyor.

 

YÜKSEK HIZLI TREN İHALESİNİN KAZANANI BELLİ OLDU

İslam Kalkınma Bankasının 312 milyon avroluk finansman sağlayacağı 10 yeni yüksek hızlı tren seti ihalesinde en uygun teklifi Siemens verdi. TCDD Genel Müdürlüğü, komisyon kararının İslam Kalkınma Bankasınca onaylanmasının ardından Siemens yetkililerini sözleşme için davet etti. 

 

TURKCELL YEMEK KARTI İŞİNE GİRECEK

Turkcell, bağlı olduğu ortaklığı Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. yani TÖHAŞ’ın kamu veya özel şirketlerle eşit paya sahip olma şartı ile ortak bir yemek kartı şirketi kurmak için karar aldı. Bir vakıf da kurulması gündemde, kurulacak vakfın adı da Turkcell vakfı olacak.

 

MONDELEZ, SAKIZ FABRİKASINI TÜRKİYE'YE TAŞIYOR

Mondelez International, Fransa'daki sakız üretim hattını Türkiye'ye taşıma kararı aldı. Bunun 22 milyon liralık bir ihracat artışı sağlaması beklenirken şirket bu yıl Türkiye'de 42 milyon liralık yatırım hedefliyor.

 

BAHÇIVAN: SANAYİ ODAKLI ÜRETİMİ TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE TAŞIDIK

İSO seçimleri öncesinde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Son beş yılda İSO olarak Türkiye’de yeniden üretim ekonomisine dönülmesi konusundaki çabalara öncülük yaptık" dedi.

 

SPOR                            

 

GALATASARAY KADIN BASKETBOL TAKIMI, FIBA EUROCUP'TA FİNALE YÜKSELDİ

Kadınlar EuroCup'ta mücadele eden Galatasaray, İstanbul'da 7 sayı farkla mağlup ettiği rakibi Avenida'ya deplasmanda 57-55 mağlup olmasına rağmen finale yükseldi.

 

BANVİT 77–85 MONACO

FIBA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk karşılaşmasında  Kara Ali Spor Salonu’nda Fransız temsilcisi AS Monaco ile karşılaşan Banvit,  karşılaşmadan 77-85 mağlubiyetle ayrıldı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.