29 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

29 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

29 Mayıs 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler..

TÜRKİYE GÜNDEMİ                          29.05.2018

 

DOLAR-USD: 4.5800

AVRO-EURO: 5.3280

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.1000

ALTIN-GOLD: 191.2500

 

 

KILIÇDAROĞLU'NUN KONVOYUNA SALDIRAN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Artvin'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu konvoya saldırı düzenleyen ve bir Jandarma erinin şehit edilmesine neden olan Velat (K) Behçet Avras isimli terörist etkisiz hale getirildi.

 

SAVCILIK, ADD HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Atatürkçü Düşünce Derneği hakkında darbeyi övdükleri gerekçesiyle soruşturma başlattı.

 

BAKAN GÜL: HİÇBİR DARBENİN ARKASINDA MİLLİ İRADE OLMAZ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ADD'nin 27 Mayıs paylaşımına ilişkin, "Hiçbir darbenin arkasında millet olmaz, darbenin arkasında hiçbir şekilde milli irade olmaz." dedi.

 

POLİTİKA                          

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İNCE'YE PENSİLVANYA CEVABI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akhisar mitinginde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Pensilvanya iddiasına yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Benim Pensilvanya'ya giderek izin almak suretiyle AK Parti'yi kurduğumu söylersen bunu ispat etmen gerekir. Böyle bir şey de söz konusu değil. Sen mademki böyle bir iddiada bulunuyorsun, ispat etmen gerekir. İspat etmezsen namertsin." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: FAİZ LOBİSİNE 16 YILDA 151 MİLYAR 35 MİLYON DOLAR ÖDENDİ

Ankara Minibüsçüler Odası'nı ziyaretinde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dışarıdaki bir grup faiz lobisine 16 yılda 151 milyar dolar faiz ödendiğini söyledi. ''Yarın arabalarınızı da elinizin altından alırlar'' diyen Kılıçdaroğlu ''Bir kararname çıkarır başkan bütün minibüs şoförlerinin arabalarına el koydum diyebilir'' ifadesini kullandı.

 

MUHARREM İNCE'DEN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ''KUKLA'' YANITI

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki göstererek “Bana kukla demiş. Aklı sıra Sayın Kılıçdaroğlu ile beni birbirimize düşürecek fitne sokmaya çalışıyor. Bizim aramıza fitne sokamazsın'' dedi.

 

DEMİRTAŞ'TAN EĞİTİM VAATLERİ: 4+4+4 SİSTEMİ KALDIRILACAK, ÖĞRETMEN MAAŞINA YÜZDE 50 ZAM

HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, twitter hesabı üzerinden eğitim ile ilgili vaatlerini açıkladı. Demirtaş, 4+4+4 sistemini kaldıracaklarını, öğretmen aylığına yüzde 50 zam yapacaklarını ve her çocuğa ana dilde eğitim hakkı tanıyacaklarını söyledi.

 

MERAL AKŞENER'DEN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisine yönelik FETÖ iddialarına tepki gösterdi. “İddiaları ispatlamayan şerefsizdir” diyen Akşener, “Meclis Başkanı'nın damadı niye kaçak?” diye sordu. Akşener, cezaevindeki Selahattin Demirtaş’ın kampanyasını dışarıda yapması gerektiğini de ifade etti.

 

DÜNYA                       

 

İSRAİL'DEN GERİ ADIM

İsrail meclisine 1915 Ermeni Olayları'nı 'soykırım' olarak tanımayı öngören bir tasarı taşıyacağını açıklayan İsrail bu planından vazgeçerek geri adım attı. İsrail meclisi söz konusu tasarıyı meclisin gündeminden çekti.

 

AVUSTURYA'DAN TÜRKİYE ÇIKIŞI

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, ABD'nin giderek daha güvenilmez bir partner haline geldiğini belirtti. Kurz'a göre Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakereleri derhal durdurulmalı.

 

EKONOMİ                      

 

MERKEZ'DEN SADELEŞTİRME ADIMI

Merkez Bankası, 1 Haziran itibariyle faizde sadeleşme dönemine geçiyor. Sadeleştirme sonrası politika faizinin yüzde 16,50, gecelik borç vermenin yüzde 18 ve GLP borç verme faizinin de yüzde 19,50 olması bekleniyor.

 

YENİ HAVALİMANINA KOMŞU 15 BİN KONUT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. havalimanı çalışanı için konut müjdesi verdi, Emlak Konut GYO çalışmalara başladı. İstanbul Arnavutköy’e bağlı Dursunköy’de 3.6 milyon metrekare alanda THY işbirliğiyle yaklaşık 15 bin konut yapılması planlanıyor. Millet bahçeleri projelerinde ise TOKİ devreye girecek.

 

ENERJİSA ENERJİ EŞARJ'I SATIN ALDI

Enerjisa Enerji tarafından, şarj istasyonları satışı ve şarj istasyonu ağı kurulumu alanında faaliyet gösteren Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri AŞ (Eşarj) hisselerinin büyük çoğunluğunun satın alındığı bildirildi.

 

ANTALYA HAVALİMANI'NIN YENİ SAHİBİ BELLİ OLDU

TAV Havalimanları, IC İçtaş şirketinin yüzde 49’luk payının tamamını satın alarak Antalya Havalimanı’nı portföyüne ekledi.

 

RÖNESANS HOLDİNG RUSYA'DA DÖRT ANLAŞMA İMZALADI

Rönesans Holding Rusya'da düzenlenen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) Amur Doğalgaz İşleme Tesisi, Sberbank, Moskova Bölgesel Yönetimi ve St. Petersburg tramvay anlaşmalarını imzaladı.

 

SPOR                          

 

TÜRKİYE, İRAN'I BİR KEZ DAHA MAĞLUP ETTİ

A Milli Futbol Takımı, İran ile 44 yıl sonra oynadığı maçı 2-1 kazandı ve rakibi karşısındaki yenilmezliğini sürdürdü. 

 

FENERBAHÇE SERİDE 1-0 ÖNE GEÇTİ

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ilk maçında Fenerbahçe Doğuş, konuk ettiği Banvit'i 86-81 yenerek seride 1-0 öne geçti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.