29 Ocak 2018 Türkiye gündemi

29 Ocak 2018 Türkiye gündemi

29 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         29.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7535

AVRO-EURO: 4.6630

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.3115

ALTIN-GOLD: 161.3000

 

 

STRATEJİK BURSEYA DAĞI ELE GEÇİRİLDİ

Zeytin Dalı Harekâtında, stratejik Burseya Dağı ele geçirildi. Harekâtta bugüne kadar 484 terörist etkisiz hale getirilirken, komandolar ve ÖSO askerleri hedeflere ilerliyor.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BURSEYA MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mehmedimiz Afrin'e doğru yürüyor. Burseya Dağı'nı da düşürdüler." dedi. Erdoğan, "Şu anda 484 terörist etkisiz hale getirildi. Toplamda 20 şehidimiz var. 7'si mehmedimiz diğerleri ÖSO'dan." diye konuştu.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

TBMM'DE GÜNDEM "ZEYTİN DALI HAREKÂTI"

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e gerçekleştirdiği "Zeytin Dalı Harekâtı" hakkında, 30 Ocak Salı Günü TBMM Genel Kurulunda milletvekillerini bilgilendirecek.

 

KILIÇDAROĞLU: YAKINDA ONLARIN İSİMLERİNİ AÇIKLAYACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün Bursa Nutku'nu gençlere okuyarak "Bunu odanıza asacaksınız" dedi. Kılıçdaroğlu, Saray'dan talimat alan hukukçuları da yakında açıklayacaklarını söyledi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

YUNANİSTAN SAVUNMA BAKANI KARDAK'A YAKLAŞTIRILMADI

Kardak bölgesine çelenk atmak üzere Yunan hücumbot ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, Kardak'a yaklaştırılmadı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

SIRA BÜYÜK ŞİRKETLERDE

KOBİ’lere yönelik önlemler alan hükümet şimdi de 15 milyon dolar üzerinde döviz borcu bulunan 2 bin 118 şirket için düzenleme hazırlıyor. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Çalışmayı yılın ilk yarısında tamamlayacağız” dedi.

 

FİNANS PİYASALARI İÇİN "DAHA LİBERAL" DÜZENLEME SİNYALİ

Maliye Bakanı Ağbal, "Finansal sistemi oluşturan kurumların yapıları, işleyişine ilişkin çok daha liberal, daha serbest piyasa ekonomisine dayalı düzenlemeler yapmamız gerekiyor. Bunları Maliye Bakanlığı olarak bir torba yasa içerisinde düzenleme noktasında çalışma başlattık." dedi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

TRABZONSPOR 1-1 FENERBAHÇE
Süper Lig'in 19. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe mücadelesi 1-1'lik beraberlikle sona erdi.


BANVİT 63-61 FENERBAHÇE DOĞUŞ

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftasında Banvit, sahasında konuk ettiği Fenerbahçe Doğuş'u 63-61 mağlup etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.