3 Ağustos 2017 gündeminden haberler

3 Ağustos 2017 gündeminden haberler

Gündemden kısa haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   03.08.2017

 

DOLAR-USD: 3.5295

AVRO-EURO: 4.1870

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6710

ALTIN-GOLD: 144.2500

 

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN YAŞ KARARLARINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler Kara Kuvvetleri Komutanlığına, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan Özbal Deniz Kuvvetleri Komutanlığına, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz 30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığına atandı” dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELEDE ÇOK ANLAMLI BİR SEVİYEYE GELİNMİŞTİR

Başbakan Binali Yıldırım, "Taarruz amaçlı mücadele stratejisi ve TSK ile diğer güvenlik birimlerimizin tam bir koordinasyon içerisinde çalışmaları, beklenen sonucu vermiş ve bölücü terör örgütü ile mücadelede çok anlamlı bir seviyeye gelinmiştir." dedi.

 

AKINCI ÜSSÜ DAVASINDA İKİNCİ GÜN

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davanın ikinci celsesi başladı. Gülen ile birlikte davanın bir numaralı sanığı olan "sivil imam" Kemal Batmaz savunmasını yaptı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

ÜNAL: ERDOĞAN'IN 'YORGUNLUK' UYARISI PARTİ DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞANLARA YÖNELİK

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti teşkilatlarına yaptığı 'yorgun olanlar çekilsin' uyarısının, parti değerlerinden uzaklaşanlara yönelik olduğunu söyledi.

 

CHP'DEN MİLLİ FUTBOL TAKIMINDA MAAŞ STANDARDI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP'li Özgür Özel, Fatih Terim'in görevden ayrılması ardından ödeneceği öne sürülen yüklü miktardaki tazminatla ilgili kanunda değişiklik teklifi sundu.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

AİHM'DEN ÖZAKÇA VE GÜLMEN'E RET

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), açlık grevi yapan tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tahliye taleplerini reddetti.

 

ATİLLA'NIN ABD MAHKEMESİNDEN "RIZA SARRAF" TALEBİ

ABD'de tutuklu bulunan Halkbank eski Genel Müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı, Atilla hakkındaki iddianamenin reddedilmesi için mahkemeye dilekçe verdi. Atilla dosyasının Rıza Sarraf dosyasından ayrılmasını istedi.

 

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE: BU İLİŞKİLERİN SONU OLUR

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin demokrasiden uzaklaştığını belirterek, Türkiye’de idamın yeniden getirilmesinin Avrupa Birliği ile Türkiye arasında bugüne kadar var olan ilişkilerin sonu olacağını söyledi. Alman Dışişleri Bakanı “Bu çok açık” diye konuştu.

 

 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BANKACILIK İLK YARIDA REKOR KÂR ELDE ETTİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, yılın ilk yarısında bankaların elde ettiği toplam faiz geliri, 2016'nın aynı dönemine kıyasla yüzde 22,5 arttı.

 

OTOMOTİV PAZARI TEMMUZDA YÜZDE 40 BÜYÜDÜ

2017 yılı temmuz ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı 82 bin 297 adet oldu. 58 bin 533 adet olan 2016 yılı temmuz ayı otomobil ve hafif ticari araç pazar toplamına göre satışlar yüzde 40,6 oranında arttı.

 

RÜZGÂRDA DEV İHALE BUGÜN

Rüzgâr Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) için bin megavatlık (MW) ilk ihale açık eksiltme usulüyle bugün yapılacak.

 

FORD OTOSAN, 52 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPACAK

Türkiye otomotiv sanayisinin öncü şirketlerinden Ford Otosan, Avrupa başta olmak üzere global pazarlarda artan talebi karşılamak amacıyla 52 milyon dolarlık yeni yatırımla üretim kapasitesini artıracak.

 

CARREFOURSA 20 MAĞAZAYI DEVRALIYOR

Carrefoursa mağaza sayısını artırıyor. Migros ve Kipa ile yaptığı anlaşmaya göre 12'si Migros'a, 8'i Kipa'ya ait mağazayı Carrefoursa devralıyor.

 

ÇİNLİ ZTE TÜRKİYE'Yİ BÖLGESEL BİR ÜS YAPACAK

Netaş'ın yeni ana hissedarı Çinli telekom ekipman üreticisi ZTE'nin, Netaş'ı bölgesel bir üs olarak konumlandırmak için harekete geçerken, Netaş yönetimi satın alma sonrasında düşük çift basamaklı satış ve FAVÖK büyüme hedeflerini koruyor.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

TFF, LUCESCU İLE ANLAŞTI

A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu oldu. Rumen teknik adam ile 2+1 yıllık sözleşme imzalanacak.

 

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 2-0

Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi 3. Turu'nda 3-3'lük ilk maçın rövanşında karşılaştığı Club Brugge'ü 2-0'lık skorla mağlup ederek adını play-off turuna yazdıran takım oldu.

 

FENERBAHÇE SİMON KJAER TRANSFERİNİ KAP'A BİLDİRDİ

Fenerbahçe Simon Kjaer'in Sevilla'ya transferini resmen duyurdu. Transferden sarı-lacivertlilerin kasasına 12.5 milyon Euro girecek.

 

NEGREDO FORMAYI GİYDİ

Beşiktaş, 31 yaşındaki İspanyol golcü Alvaro Negredo'yu kadrosuna kattı.

 

BURAK YILMAZ'IN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Beijing Guoan, Burak Yılmaz'ın sözleşmesini feshetti. Trabzonspor'a transfer olan Burak Yılmaz 3+1 yıllık sözleşmeye imza atacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.