3 aylık Dicle bebek yaşama tutunmak için yardım bekliyor

3 aylık Dicle bebek yaşama tutunmak için yardım bekliyor

Dicle bebek, kuvözde 5. ameliyatını geçirdi

MEDYA EGE ÖZEL/ARİF ÇAYAN - İzmir'de Nilay ve Mehmet Kurt çiftinin 5.5 aylıkken 525 gram doğan bebeği Dicle, 3 aydır yaşam savaşı veriyor. Solunum yetmezliği nedeniyle kuvözde tutulan ve bugüne kadar 5 ameliyat geçiren Dicle, inatla yaşama tutunmaya çalışıyor. Anne ve baba, bebeklerinin kuvözden sağlıklı çıkacağı günleri büyük bir umutla bekliyor. 

525 GRAM DOĞDU
Buca'da oturan ev hanımı Nilay Kurt ile uzun süredir işsiz olan eşi Mehmet Kurt'un çocuk özlemi, annenin her defasında düşük yapması yüzünden gerçekleşemedi. 3 düşüğün ardından hamile kalan Nilay Kurt, büyük sevinç yaşadı. Ancak doktorlar, bebeğin ciğerlerinin gelişmediğini fark ederek erken doğum kararı aldı. 5.5 aylık ve 525 gram doğan Dicle bebek, solunum cihazına bağlanarak, kuvözde yaşatılmaya çalışıldı. 

KUVÖZDE 5 AMELİYAT GEÇİRDİ
3 aydır kuvözde yaşam savaşı veren Dicle bebek, bugüne kadar 3 defa bağırsak ameliyatı oldu. Annesinin kucağına dahi alamadığı bebeğin kalp kapakçığının delik olduğunu fark eden doktorlar, ameliyatla deliği kapattı. Solunum cihazına bağlı olarak aylarca kuvözde kaldığı için bu kez de gözlerinde sorun oluşan bebek, son olarak gözlerinden ameliyat oldu. Geçirdiği 5 ameliyatla yaşama tutunmaya çalışan bebek, bu süre içinde 1.5 kiloya ulaşmayı başardı. 

c1787b10-3593-4bbf-b20d-d639bca3bf56.jpg

Medical Park Hastanesi'nde halen kuvözde yaşayan ve hayata direnen Dicle bebeğin durumunun kritik olduğu öğrenilirken, ekonomik sıkıntılara rağmen bebeklerini yaşatmaya çalışan anne ve baba da her gün hastane kapılarında bekliyor. Baba Mehmet Kurt, "Allah'tan umut kesilmez. Biz bebeğimizin kuvözden çıkacağına inanıyoruz. 525 gram doğan bir bebek 3 ayda 5 kez ameliyat geçirdi. Yine de direniyor. Bu süreçte biz de ekonomik olarak büyük zarar gördük. İşsiz olduğum için bir çok masrafı karşılamakta zorluk çekiyorum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.