3 Buçuk yılda 11 kitap

3 Buçuk yılda 11 kitap

2019 yılında “Meslekte 40 Yıl” kitabı piyasaya çıkan Yavuz üç buçuk yılda 11. kitabını yayınlayarak bir rekora imza attı.

2019 yılında “Meslekte 40 Yıl” kitabı piyasaya çıkan Yavuz üç buçuk yılda 11. kitabını yayınlayarak bir rekora imza attı. Sidas Medya Yayınları arasında 11. kitabı piyasaya çıkan Yavuz’un sırada yayınlanacak kitap çalışmaları bulunuyor. Tahir Yavuz hayvancılık ile ilgili mail, telefon ve sosyal medyadan gelen tüm soruları cevapsız bırakmıyor. Yurtdışından da takipçileri olan Yavuz, hayvan besicilerinin sorunlarına çare olmaya çalışıyor. Çok hassas bir organ olan ‘İşkembe’yi ayrı bir kitap olarak yayınlamayı uygun buldum diyen Veteriner Hekim Tahir S. Yavuz: “İşkembe bambaşka bir dünyadır. İçerisinde sindirimi gerçekleştiren faydalı mikroplar ve protozoalar vardır. İnfusoria adı verilen protozoalar ve bildiğimiz kadarıyla 21 ayrı aileden oluşan yararlı bakteriler uçucu yağ asitlerini ve bunlardan eti, sütü, süt yağını ayrıca enerjiyi elde ederler. Ancak işkembe tüm becerilerine karşın çok hassas bir organdır. O yüzden işkembeyi bilmek geviş getiren hayvanlarla çalışmanın başlıca koşuludur. Geviş getiren hayvanlar işkembeleri, ayakları ve memeleri sağlıklı olduğu sürece sahiplerine yararlı olurlar. Bütün bu bilgi ve görüşler ışığında “işkembe”yi ayrı bir kitap olarak yayınlamayı uygun buldum. Önceki kitaplarımızda mastitis (meme yangısı) ve topallık konularını ele almıştık. Bu kitapta ise yıllardan beri yazmış olduğum köşe yazılarımdan işkembe ile ilgili olanları derledim. Kitaptaki bilgilerin çiftlik hayvancılığıyla uğraşan okurlarımıza önemli derecede fayda sağlayacağını umuyorum" diye aktardı
iskembe-kapak.jpg

TAHİR YAVUZ’UN SON ÜÇBUÇUK YILDA YAYINLANAN KİTAPLARI İSE ŞÖYLE

“Meslekte 40 Yıl ", “Süt, Süt Kalitesi ve Mastitis”, “Çiftlik Hayvanlarında Solunum Yolu Hastalıkları”, “Çiftlik Hayvanlarında İshaller”, “Çiftlik Hayvanlarına Döl Verimi”, “Çiftlik Hayvanlarında Koruyucu Hekimlik”. “Çiftlik Hayvanlarında Sürü Yönetimi”, “Çiftlik Hayvanlarında Sinirsel Hastalıklar”, “Çiftlik Hayvanlarında KBB”, “ Çiftlik Hayvanlarında Topallık”. “İşkembe”.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.