3 büyükşehrimizi kana bulayacak PKK'lı yakalandı

3 büyükşehrimizi kana bulayacak PKK'lı yakalandı

Adana polisi MİT ile ortak gerçekleştirdiği operasyonda İstanbul, Adana ve Diyabakır'ı kana bulamak isteyen PKK'lı terörist ile ona yardım eden bir kişiyi gözaltına aldı.

Zanlının 27 Kasım günü Adana'da kamu binaları, havalimanı yada polis noktalarına eylem yapmak için geldiği, ayrıca İstanbul'da içinde 4.5 kilogram patlayıcı ve Diyarbakır'da 4 tane 25'er kiloluk çuvalların içerisinde bomba yapımında kullanılan maddelerde gözaltına alınan S.D.'nin parmak izinin çıktığı belirlendi.


Adana polisi MİT ile ortak yaptığı operasyonda İstanbul, Adana ve Diyabakır'ı kana bulamak isteyen PKK'lı terörist ile ona yardım eden 1 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yapmış olduğu ortak çalışmada S.D. isimli bölücü terör örgütü PKK mensubunun Adana'ya gelerek 27 Kasım'da kamu binaları, havalimanı ya da polis noktalarına bombalı eylem yapacağı bilgisine ulaştı. Bu bilgiyi değerlendiren MİT ve polis ortak çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda S.D.'nin Mersin, Osmaniye ve Adana sorumlusu olarak atandığı büyük bir eylem yapacağı tespit edildi. Bunun üzerine yanında Mersin sorumlusu Y.B'nin de olduğu belirlendi. Polis iki şahsı takibe başladı. Polis zanlıları eylem hazırlığı içide olduğu sırada yakaladı.


"İstanbul ve Diyarbakır'ı da kana bulayacaktı"

Polis zanlıları 10 gün önce gözaltına aldıktan sonra parmak izlerini aldı. Yapılan çalışmalarda S.D'nin parmak izinin geçtiğimiz günlerde İstanbul'da içinde 4.5 kilo patlayıcı ile toprağa gömülü halde ele geçirilen malzemede çıktığı belirlendi. Ayrıca zanlının Diyarbakır'da 4 adet 25'er kiloluk çuvallar içinde bulunan bomba yapımında kullanılan sodyum, klorat maddesinin üzerinde de parmak izi çıktı. Zanlının bu nedenle İstanbul ve Diyarbakır'da aranması olduğu Şırnak'ta da bir eyleme karıştığı tespit edildi. Zanlılar sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.