3 Haziran 2016 Türkiye Gündeminden Kısa Kısa Haber Başlıkları

3 Haziran 2016 Türkiye Gündeminden Kısa Kısa Haber Başlıkları

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         03.06.2016

 

DOLAR-USD: 2.9490AVRO-EURO: 3.2935İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.2620ALTIN-GOLD: 114.8000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ALMAN PARLAMENTOSU'NUN KARARINA İLK TEPKİ: İLİŞKİLERİMİZ ETKİLENECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Parlamentosu'nda kabul edilen sözde 'soykırım' tasarısıyla ilgili konuştu. Erdoğan, “İlişkilerimiz ciddi şekilde etkilenecek" dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: ALMANYA BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDIK

Başbakan Yıldırım, Alman Federal Meclisi'nin Ermeni iddialarına dair kararına ilişkin , "Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye'ye geri çağırdık." dedi.

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ALMAN FEDERAL PARLAMENTOSU’NUN KARARI UTANÇ VERİCİ

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 1915 olayları hakkında Alman Federal Parlamentosu’nun aldığı kararın söz konusu kurumun itibarı bakımından utanç verici olduğu vurgulandı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

'MECLİS TATİLE GİRECEK, YENİ ANAYASA YETİŞMEZ'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM'nin temmuzda tatile gireceğini ve yeni anayasa teklifinin Meclis'e sunulması için bu zamanın yetmeyeceğini söyledi.

 

CHP'DEN ALMANYA'YA TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz,  Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarını 'Soykırım' olarak niteleyen karar tasarısını kabul etmesinden derin üzüntü duyuyor ve bunu şiddetle kınıyoruz. Karar; bizim açımızdan hükümsüz ve geçersizdir" dedi.

 

HDP: MGK LAĞVEDİLSİN

HDP MGK’nın yarattığı mağduriyetlerin belirlenmesi, onarılması ve kurumun anti demokratikliğinin tespit edilerek gereğinin yapılması, MGK’nın lağvedilmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci İç Tüzüğün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını istedi.

 

BAHÇELİ'DEN ALMANYA'YA SERT ELEŞTİRİ

Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen kararı hakkında yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Alman hükümeti kabullenmek istemese de, Türk milletinin tertemiz, şanlı ve soylu bir tarihi vardır. MHP, Almanya Federal Meclisi'nin çarpık kararını kınamakta, bu vahim yanlıştan dönülmesini acilen beklemektedir" ifadelerini kullandı.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ALMANYA PARLAMENTOSU 'SOYKIRIM TASARISI'NI ONAYLADI

Almanya Federal Meclisi, 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen tasarıyı kabul etti. Tasarı, "1915 ve 1916 yıllarında Osmanlı İmparatorluğu'nda Ermenilere ve diğer Hristiyan azınlıklara uygulanan soykırımın hatırlanması ve anılması” başlığını taşıyor.

 

MERKEL: ALMANYA İLE TÜRKİYE'Yİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN BİRÇOK ŞEY VAR

Almanya Başbakanı Merkel, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanıyan karara ilişkin, "Almanya ile Türkiye'yi birbirine bağlayan birçok şey var. Dostane ve stratejik ilişkilerimizin yelpazesi çok geniş." dedi.

 

 

ZAHAROVA: ERDOĞAN HANGİ PİLOTUN HATASINDAN BAHSEDİYOR, RUS MU TÜRK MÜ?

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova haftalık basın toplantısında, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir pilotun yaptığı hata ya da yanlış nedeniyle (Rusya'nın) koskoca Türkiye'yi feda etmesi gerçekten düşündürücüdür" açıklamasına değinerek, "Erdoğan hangi pilotun hatasından bahsediyor, Rus mu Türk mü?" diye sordu.

 

ECB FAİZİ SABİT TUTTU

Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizini sıfırda ve mevduat faizini yüzde eksi 0.4'te tutarak beklentiler doğrultusunda karar verdi.

 

FAİZLER UZUN SÜRE DÜŞÜK KALACAK

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi faiz kararı sonrası basın toplantısı düzenledi. Draghi, faizlerin uzun süre mevcut ya da daha düşük seviyelerde kalacağını söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

GÜMRÜK BAKANI TÜFENKCİ'DEN İHRACAT AÇIKLAMASI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, mayısta ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,97 artarak 12 milyar 137 milyon dolara yükseldiğini, ithalatın ise yüzde 3,83 azalarak 17 milyar 191 milyon dolara gerilediğini bildirdi.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VERİ MERKEZİ GEBZE’DE AÇILDI

Turkcell tarafından yaptırılan ve Türkiye'nin en büyüğü olma özelliği taşıyan veri merkezi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla Gebze'de açıldı.

 

LÜKSEMBURG LİYAKAT NİŞANI SABANCI'YA VERİLDİ

Lüksemburg Grand Dükü Henri Albert GabrielFélix Marie Guillaume, “Komutanlık Liyakat Nişanı”nı iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli katkıları bulunan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer'e verdi.

 

RUSYA, TÜRKİYE'YE TUR SATIŞI YAPAN 23 SİTEYİ YASAKLADI

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan bölge mahkemesi, Türkiye’ye turistik gezi satışı yaptığı iddia edilen 23 internet sitesine erişim yasağı koydu.

 

"AKKUYU NGS'NİN İNŞAATI 2018'DE BAŞLAYABİLİR"

Akkuyu Nükleer AŞ'nin Hukuki ve Kurumsal İlişkiler Direktörü İlya Smirnov, "Rosatom, Akkuyu NGS’de inşaat aşamasının 2018’de başlamasını öngörüyor." dedi.

 

RAMAZAN PİDESİNİN FİYATI BELLİ OLDU

İstanbul Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği'nin kararına göre, İstanbul'da 350 gramlık pide 1.8 liraya satılacak. İstanbul Halk Ekmek de yazılı bir açıklama yaparak pidenin 85 kuruştan satışa sunulacağını açıkladı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

ARDA'NIN BARCELONA'DAKİ GELECEĞİ BELLİ OLDU

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona, milli oyuncu Arda Turan'ın gelecek sezon takımda kalacağını açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.