3. İnstagram Fotoğraf Yarışması’nda ödül heyecanı!

3. İnstagram Fotoğraf Yarışması’nda ödül heyecanı!

Bornova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde Bornova’yı tanıtmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Instagram Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

752 fotoğrafın gönderildiği yarışmada Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda çektiği fotoğrafı ile birinci olan Erdal Türkoğlu’nun ödülünü veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sosyal medyanın önemine dikkat çekerken, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer yarışma katılımın yüksek olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.


Bornova’yı tanıtmak, fotoğraf sanatı ve fotoğraf tutkunlarına destek olmak amacıyla Bornova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde üçüncüsü düzenlenen Bornova Instagram Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen törenle aldı.


752 fotoğrafın gönderildiği yarışmada Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda çektiği fotoğrafı ile birinci olan Erdal Türkoğlu’nun ödülünü (Fujifilm X-T2 + 16-50mm Kit)  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verirken, EVKA – 4 Pazaryeri’nde objektifine yansıttığı karesiyle ikinciliği kazanan Gökhan Demirel ödülünü (DJI Spark Drone) Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.  Dr. Cemali Dinçer’in elinden aldı. Büyük Park’ta çektiği fotoğrafıyla üçüncü olan Süleyman Gülen’in ödülünü (Go-pro Hero Session Aksiyon Kamera) ise Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arslan Örnek verdi. EVKA -3’te çektiği fotoğrafı ile yarışmaya katılan Seda Genç ise Jüri Özel Ödülü’ne (Fujifilm Instax Neo 90) layık görüldü.

 
Sosyal medya çok önemli

Ödül töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yarışmanın artık geleneksel hale geldiğini belirterek, “Sosyal medya kentimizi ve belediyemizin faaliyetlerini tanıttığımız çok önemli bir mecra. Bu anlamda böylesi bir yarışmaya katılımın yüksek olması bizleri mutlu ediyor. Bornova Belediyesi olarak her biri birbirinden güzel olan tüm fotoğrafları önceki yıllarda olduğu gibi sosyal medya hesaplarımızda değerlendirip, takvimlerimizde kullanacağız. Bu fotoğrafların daha çok görülmesi kentimize her anlamda katkı sağlayacaktır. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğrencilerin katılımı sevindirici

Dereveye girenlerle birlikte 25 fotoğraftan oluşan sergiyi Başkan Atila ile birlikte gezen Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer de Bornova’nın İzmir’in en önemli ilçelerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Sanata, sanatçıya destek olmak önemli. Üniversite olarak öğrencilerimizin mesleki eğitimlerinin yanısıra kişisel gelişimlerini de önemsiyoruz. Bu bakış açısıyla öğrencilerimizin yarışmaya katılımlarının yüksek olması bizleri sevindirdi. Bu durum aynı zamanda öğrencilerimizin üniversitelerine duyduğu aidiyeti gösteriyor. Ödül alan ve fotoğraflarını gönderen tüm yarışmacıları kutluyorum” dedi.

3. sü düzenlenen yarışmada jüri; Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Gülseren Atabek, Doç. Dr. Özlem Alikılıç , Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu ve Fotoğraf Editörü Cihan Durak ile Bornova Belediyesi Fotoğraf Editörleri Şükrü Akın ve Müslüm Duman, Sosyal Medya Uzmanı Murat Erden ile Fotoğrafçı Can Yücel’den oluştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.