3 Kasım 2017 Türkiye gündemi

3 Kasım 2017 Türkiye gündemi

3 Kasım 2017 Türkiye gündeminde kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                               03.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.8010

AVRO-EURO: 4.4370

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.9730

ALTIN-GOLD: 155.9500

 

 

HAKKÂRİ ŞEMDİNLİ'DE HAİN SALDIRI: 8 ŞEHİT

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde yağış ve sisli havadan yararlanarak Türkiye'ye sızmak isteyen teröristlerle çıkan çatışmada 6'sı asker, 2'si güvenlik korucusu 8 güvenlik görevlisi şehit oldu.

 

3 İLDE 54 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi kırsalında 26, Hisar Dağı'nda 8, Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 9, Şırnak'ta 11 olmak üzere toplam 54 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

İSMAİL KÜÇÜKKAYA VE FİDEL OKAN HAKKINDA 5 YIL HAPİS İSTEMİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan  Kaya'nın eşinin telefonunda ByLock olduğu iddiasını haberleştiren İsmail Küçükkaya ile iddia hakkında Twitter'da isim vermeden bir mesaj paylaşan avukat Fidel Okan hakkında 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

POLİTİKA                                                                                                               

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: KADIN İSTİHDAMI ARTTIKÇA ÇOK DAHA HIZLI YOL ALACAĞIZ

Başbakan Binali Yıldırım, "Eğitimde, sağlıkta, iş hayatında kadın istihdamı arttıkça hem kalkınma yolunda hem de refah yolunda çok daha hızlı yol alacağız. Buna yürekten inanıyorum." dedi.

 

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ OLDU

Bursa'da Recep Altepe'nin istifası ile boşalan belediye başkanlığı koltuğuna AK Parti'nin adayı Alinur Aktaş seçildi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A CEVAP: HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Diğer partiler de kendi belediye başkanlarına baksınlar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Bizim belediye başkanlarımız zaten günün 24 saati müfettişler tarafından denetleniyor. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok" diyerek cevap verdi.

 

BAHÇELİ: MHP TERÖRLE MÜCADELEDE ÖN ŞARTSIZ HÜKÜMETİN DESTEKÇİSİ

MHP lideri Devlet Bahçeli Twitter hesabından yaptığı açıklamada: "Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadelede önşartsız milletin yanında, devletin arkasında, hükümetin destekçisidir." dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                     

 

RUSYA, S-400'LERİN MALİYETİNİ AÇIKLADI

Rusya'nın ulusal savunma sanayi şirketi Rostek'in genel direktörü, Türkiye'nin S-400 bataryaları için 2 milyar doların üzerinde bir rakam ödeyeceğini söyledi.

 

"TÜRKİYE İLE SONLANDIRMA YOK, DONDURMA VAR"

Almanya'da iki haftadır süren koalisyon ön görüşmelerinde taraflar arasında Türkiye politikasında uzlaşma sinyali. Taraflar Türkiye'yle AB üyelik müzakerelerini sonlandırma yerine dondurmada uzlaşıyor. 

 

 

 

ZAHAROVA: SURİYE KRİZİNİN ÇÖZÜM SÜRECİNE KÜRTLERİN DE DAHİL EDİLMESİNDEN YANAYIZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye’de siyasi anlamda genel bir mutabakat sağlamaya yönelik çalışmalara Kürtlerin de dâhil edilmesinden yana olduklarını belirtti.

 

EKONOMİ                                                                                                         

 

YERLİ OTOMOBİLİ ÜRETECEK 'BABAYİĞİTLER' BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin otomobilini yapacak Ortak Girişim Grubu'nda Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding'in bulunduğunu açıkladı.

 

OTOMOTİV SATIŞLARI YERİNDE SAYDI

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ekimde yüzde 10,5 artışla 91.752 adet oldu. Buna karşın 10 aylık dönemde toplam pazar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,06 azalarak 719.095 adet olarak gerçekleşti.

 

ŞİMŞEK: KÜÇÜK İŞLETMELERE DÖVİZLE BORÇLANMA YASAKLANACAK

Başbakan Yardımcısı Şimşek, küçük işletmelere ihracatçı olmamaları halinde dövizle borçlanmayı yasaklayacaklarını söyledi. Şimşek, ihracatçılara, son 3 yıllık ortalama yıllık ihracatlarının, belirleyecekleri kata kadar döviz veya dövize dayalı borçlanmaya izin vereceklerini de ifade etti.

 

BAKAN ALBAYRAK: DOĞALGAZ DAHA DA UCUZLAYACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Artık, satıcılardan ziyade alıcıların piyasayı domine ettiği bir yöne doğru gidiyoruz ve Türkiye, bu piyasada daha aktif oluyor. Gaz inşallah daha da ucuzlayacak, şehirler de hane halkı da sanayi de daha ucuz gaz kullanacak" dedi.

 

TÜRKİYE'DEN İLK DOMATES PARTİSİ 22 AY SONRA RUSYA'YA DOĞRU YOLA ÇIKTI

Türkiye'nin Akdeniz bölgesinden yapılan sebze ve meyve ihracatından sorumlu bir birliğin bir yetkilisi Sputnik'e demecinde, "Rusya'ya domates sevkiyatı başladı. İlk parti dün yola çıktı." dedi.

 

UCUZ ET SATACAK MARKETLER BELLİ OLDU

ESK, ucuz et satışı yapılacak marketlerin A101 ve BİM olduğunu açıkladı. Kıymayı 29, kuşbaşını 31 liradan satacak bu marketler, belirtilen fiyatlar ve ürünler dışında taze kıyma ve kuşbaşı satışı yapamayacak.

 

'EN GÜÇLÜ KADINLAR' LİSTESİNE TÜRKİYE'DEN TEK İSİM GİRDİ

Forbes Dergisi tarafından yayımlanan 'Dünyanın En Güçlü 100 Kadını Listesi'nde Güler Sabancı 58. sıraya yükseldi. Listede Türkiye'den başka isim yer almadı.

 

SPOR                                                                            

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA 5. TUR KURALARI ÇEKİLDİ

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. Tur eşleşmeleri belli oldu. Beşiktaş Manisaspor ile Fenerbahçe Adana Demirspor ile Galatasaray Sivas Belediyespor ile eşleşti.

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 79-66 VALENCİA

THY Euroleague 5. hafta maçında Fenerbahçe Doğuş evinde Valencia Basket'i 79-66 yenerek 5. maçında 3. galibiyetini elde etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.