3 Mart 2018 Türkiye gündemi

3 Mart 2018 Türkiye gündemi

3 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler....

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                               03.03.2018

 
BAŞBAKAN YILDIRIM: ZEYTİN DALI HAREKÂTI AFRİN'LE SINIRLI DEĞİL

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekâtı’nın Afrin'le sınırlı olmadığını söyledi. Yıldırım, "81 milyon vatan evladı Afrin'de terörle amansız mücadele veren Mehmetçik'in duasıyla yanlarındadır, onların destekçileridir'' dedi.

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AÇIKLADI: 41'İ TSK MENSUBU 157 ŞEHİDİMİZ VAR

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili olarak "Maalesef 41 Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, 116 ÖSO mensubu olmak üzere toplam 157 şehidimiz vardır" dedi. Canikli, en az 2 bin 295 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                             

 

AK PARTİLİ ÇALIK: MİLLETİMİZ SANDIKTA GEREKEN CEZAYI VERECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,  Cumhur  İttifakı'nın karşısında duran gayri milli ve gayri yerli siyasi partilere  milletin sandıkta gereken cezayı vereceğini söyledi.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN VATANDAŞLARA ''TÜRK BAYRAĞI'' ÇAĞRISI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan Mehmetçik'e Allah'tan rahmet dilerken, bütün vatandaşlardan ev, büro ve işyerlerine Türk bayrağı asmalarını istedi. Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine eşi Selvi Kılıçdaroğlu evlerinin penceresine Türk bayrağı astı. CHP Genel Merkezi'ne de dev Türk bayrağı asıldı.

 

CHP'DEN İYİ PARTİ'YE ZİYARET...'ÖNCELİĞİMİZ SEÇİMİN GÜVENLİĞİ'

CHP'nin 5 kişilik komisyonu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmaylarıyla bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Milletle koalisyon halinde olacağız. Güvenli seçim isteyen bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle bir güçlü hareketin başlaması gerektiği konusunda mutabakat ortaya çıktı" dedi. İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray da CHP'ye başlattıkları bu çalışma için teşekkür etti. 'Ancak bu çalışma bir seçim ittifakı çalışması değildir.' dedi. 

 

BAHÇELİ: ATEŞKES AFRİN'İ KAPSIYOR DEMEK YPG DİLİDİR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Doğu Guta'da ilan edilen ateşkesin Afrin'i de kapsadığını iddia etmek PKK ağzı, YPG dili, savrulma halidir" açıklaması yaptı. Bahçeli, "İnanıyorum ki Afrin sokak sokak, ev ev temizlenecek, teröristlerin nefesi kesilip belleri kırılacaktır" ifadelerini kullandı.

 

4 PARTİ İTTİFAK YAPACAĞINI AÇIKLADI

Meclis'e sunulan ittifak kanun teklifi kapsamında; Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Hak ve Adalet Partisi ile Adalet Partisi ittifak olduğunu açıkladı.

 

DÜNYA                                                    

EDİRNE'DE GÖZALTINA ALINAN 2 YUNAN ASKER TUTUKLANDI

Edirne'de sınırı geçen Yunan askerleri casusluk suçlamasıyla tutuklandı. İki asker, cep telefonlarındaki görüntüleri üst rütbelilere göndermek amacıyla kaydettiklerini öne sürdü.

 

LAVROV, ÇAVUŞOĞLU VE ZARİF, 16 MART'TA ASTANA'DA BULUŞACAK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in 16 Mart'ta Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geleceği açıklandı.


 

TRUMP, MERKEL VE MACRON İLE SURİYE'Yİ GÖRÜŞTÜ

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ayrı ayrı telefonda görüşen ABD Başkanı Donald Trump, Beşşar Esed rejimi ile Rusya ve İran'ın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) aldığı "insani ateşkes" kararını derhal uygulaması gerektiğini belirtti.

 

EKONOMİ                      

474 MİLYON EURO’LUK ANLAŞMA İLE DÖNDÜLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Senegal ziyaretine katılan iş insanları, toplam 474 milyon Euro’luk 3 anlaşma imzalayarak yurda döndü. Projeler arasında yol yapım işi de var.

 

HEPSİ ‘E-DEVLET’E GEÇİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 4 binin üzerinde kamu kurum ve kuruluşunun işlemlerinin yılsonuna kadar e-devlete geçirileceğini söyledi.

 

BES'TE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Sektöre rekabet getirerek fon performanslarını artırmayı amaçlayan düzenleme ile bireysel emeklilik şirketlerinin fonlarının yüzde 60'ının farklı portföy yönetim şirketlerine yönettirmesi 1 Mart'tan itibaren uygulanmaya başladı.

 

BORSADAKİ BANKALARIN KÂRI YÜZDE 27 ARTTI

Borsa İstanbul'da işlem gören 10 mevduat bankasının net kârı, geçen yıl 2016'ya göre yüzde 26,8 artarak 32 milyar 394 milyon lira olurken, ortalama öz kaynak kârlılığı yüzde 15,2 seviyesinde gerçekleşti.

 

BORUSAN, ABD'DEKİ FABRİKASINA YATIRIMI ARTIRABİLİR

Trump'ın ithal çeliğe getirmek istediği yüzde 25 gümrük vergisinin ihracatta kısa süreli belirsizlik yaratabileceğini belirten Borusan Holding CEO'su Uğur, çelik üretimlerinin yarıya yakınını gerçekleştirdikleri ABD'deki fabrikaya yatırımlarını artırabileceklerini duyurdu.

 

SPOR                                                                      

REAL MADRİD 83-86 FENERBAHÇE

Euroleague’in 24. haftasında Fenerbahçe Doğuş deplasmanda karşılaştığı Real Madrid'i 86-83 mağlup etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.