3 Mayıs 2017 Türkiye gündemi

3 Mayıs 2017 Türkiye gündemi

Gündemden kısa haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   03.05.2017

 

DOLAR-USD: 3.5315

AVRO-EURO: 3.8505

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5660

ALTIN-GOLD: 142.4500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE PUTİN BUGÜN BİR ARAYA GELECEK

Türkiye ve Rusya arasında bugün gerçekleşecek üst düzey zirvenin odak noktasının Suriye krizi olması beklenirken, ikili ticaret ve Türk vatandaşlarına yönelik bariyerlerin de tekrar masada olması öngörülüyor.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: AB İLE BÜYÜK ZİRVE YAPILACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "NATO marjında 24-25 Mayıs’ta yapılacak zirvede AB yetkilileriyle görüşmelerin ardından, AB ile büyük zirve yapılacak." ifadelerini kullandı.

 

WİKİPEDİA'DAN İLK RESMİ HAMLE GELDİ

Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia’ya bazı içeriklerden dolayı Türkiye’den erişimin engellenmesinden sonra sitenin bağlı olduğu 'Wikimedia Vakfı'dan ilk resmi hamle geldi. Vakıf, idari tedbir kararından sonrasında Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alınan karara itiraz etti.

 

POLİTİKA 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AK PARTİ'YE ÜYE OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından üyeliğinden ayrıldığı, kurucusu olduğu AK Parti'ye yeniden üye oldu.

 

ERDOĞAN'DAN AB'YE NET MESAJ: GEÇİN BUNLARI GEÇİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'ye üyelik töreninde yaptığı konuşmada, “"Peki biz bundan sonra ne yapacağız diyorlar. Bundan sonra yapacağınız bir şey var, nedir o? Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok, açarsanız ne ala, açmadığınız takdirde güle güle" diye konuştu.

 

BAŞBAKAN: CUMHURBAŞKANIMIZI GENEL BAŞKAN ADAYI OLARAK TEKLİF EDECEĞİZ

Başbakan Yıldırım, "21 Mayıs'ta olağanüstü kongremizi yapmaya karar verdik. Yeni bir heyecan, yeni bir ümitle, yeni bir başlangıçla Sayın Cumhurbaşkanımızı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: KAVGA EDENLERİ GEREKİRSE KAPININ ÖNÜNE KOYACAĞIZ

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'ye üye olmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Partinin genel başkanı, o partiye oy verenlerin cumhurbaşkanıdır" dedi.

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ: HAİNLER SIRAYA GİRDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hainler sıraya girdi. Avrupa ile ilişkiler kopma noktasına geldi. AKPM'de alınan karar skandaldır" dedi. Bahçeli MHP'li bakan iddialarıyla ilgili "AK Parti'den bakanlıkla ilgili bir teklif gelirse kesinlikle kabul etmeyeceğiz" dedi.

 

OSMAN BAYDEMİR: SEN NE ZAMAN PARTİDEN AYRILDIN Kİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti üyesi olmasını değerlendiren HDP Sözcüsü Baydemir, "İyi de kurban sen ne zaman partiden ayrıldın ki? Kimse seni partiden zaten ayırmamıştı ki'' dedi.

 

DÜNYA 

 

TÜRKİYE'NİN AB RÜYASI ŞİMDİLİK BİTTİ

Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn, Türkiye ile yürütülen müzakerelerin başka bir hedefi olması gerektiğini söyleyerek, üye ülkeler arasında "ticaret ve güvenlik ortaklığı" üzerine yeni bir ilişki modelinin konuşulduğunu açıkladı.

 

BARZANİ: KÜRT HALKI KARARINI VERECEK

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Irak'ta bağımsız bir Kürt devleti kurmanın zamanının geldiğini belirtirken, "Uluslararası toplumdan yardım beklersek hiçbir zaman Kürt devletini kurmayız" şeklinde konuştu.

 

EKONOMİ 

 

BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN KÂRI YÜZDE 65 ARTTI

Bu yılın ilk 3 ayında bankacılık sektörünün dönem net karı, 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 65,02 artarak 13 milyar 517 milyon liraya ulaştı.

 

TEMPO ZAMANI

Ekonomik büyümenin öncü göstergeleri, imalat sektöründe güçlü iyileşmenin devam ettiğini gösterdi. İSO İmalat PMI verilerine göre, Nisan’da üretim, ihracat, siparişler ve istihdam arttı

 

TÜRKLER AFRİKA'YA ENERJİ VERECEK

DEİK Başkanı Ömer Vardan, Enerji Bakanlığı ile birlikte Afrika ülkelerinde enerji yatırımı gerçekleştirmek üzere yeni bir mekanizma üzerinde yoğunlaştıklarını söyledi.

 

ZİRAAT, GÜRCİSTAN'DA YENİ BANKA KURDU

Ziraat Bankası, Gürcistan'ın 3 kentinde yürüttüğü faaliyetlerini kuruluşu tamamlanan JSC Ziraat Bank Georgia altında birleştirdi. Yeni banka ülkede diğer bankalar gibi yerel ölçekte hizmet verecek.

 

İŞ BANKASI YILIN İLK ÇEYREĞİNDE 1,6 MİLYAR TL NET KAR ELDE ETTİ

Türkiye İş Bankası’nın yılın ilk çeyreğinde net karı 1,6 milyar lira oldu. Türkiye İş Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın aktif toplamı, 2017 yılının 1. çeyreğinde yılsonuna göre yüzde 7 artış ile 333 milyar TL’ye ulaşırken, özkaynak büyüklüğü 37 milyar TL’yi aştı.

 

NESTLE 550 MİLYON TL YATIRIM PLANLIYOR

Ev dışı tüketimde 2016'daki yüzde 20 daralmaya rağmen yüzde 15'lik bir büyüme yakalayan Nestle Professional, Türkiye'de 2020 yılına kadar 550 milyon lira daha yatırım planlıyor.

 

SPOR  

 

FENERBAHÇE ŞAMPİYON

Fenerbahçe, Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi final serisinde Galatasaray'ı 3-0 mağlup etti ve şampiyon oldu. 

 

ANADOLU EFES 78-87 OLYMPİAKOS

THY Avrupa Ligi çeyrek finalinde temsilcimiz Anadolu Efes, 2-2'lik serinin son maçında deplasmanda Yunan temsilcisi Olympiakos'a 87-78 yenildi ve turnuvaya veda etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.