3 Nalla 1 At, seyirciyle buluşuyor

3 Nalla 1 At, seyirciyle buluşuyor

Çağdaş Bulgar edebiyatının tanınmış ismi Stefan Nedelchev Tsanev’in kara mizah baş yapıtı 3 Nalla 1 At, İsmet İnönü ve Elhamra'da sahnelenecek.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (İzBBŞT) alkışlanan oyunlarıyla yeni sezonda da sahneye çıkmaya devam ediyor.

Denemeleri, oyunları, şiirleri ve tarihi romanlarıyla bilinen çağdaş Bulgar edebiyatının tanınmış ismi Stefan Nedelchev Tsanev’in kara mizah baş yapıtı 3 Nalla 1 At, 26-27 Aralık 2023 tarihlerinde İzBBŞT İsmet İnönü Sahnesinde ve 11-12-13 Ocak 2024 tarihlerinde ise Elhamra Sahnesinde oynanacak.

44-5.webp

Oyun, iki sahnede de saat 20.00'da başlayacak.

OYUN NE ANLAYITOR?

Bulgar Yazar Tsanev’in, humor (gülmece), hiciv, espri yüklü bu oyunu, sistemin zaman zaman göstererek, zaman zaman Truva Atı’yla girdiği ve neredeyse yok ettiği bir ülkenin, terkedilmiş ücra bir köyünde geçiyor. Altan, oyunun döneme damgasını vuran yoksunluğu, yoksulluğu, bilgisizliğin mevsiminde yaşananların resmini şöyle özetliyor; “Softa birkaç insanın ‘Ha bugün, ha yarın, hani neredeyse, az daha, biraz daha, pek yakında, az sonra, biraz sonra, olmadı öte tarafta’ ertelenen umutlarının gerçekleşmesi için bir çıkış yolu aramaları, kedinin kendi kuyruğunu yakalamak üzere biteviye dönüşünü anımsatır bize.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.