3 Şubat 2017 Türkiye gündemi

3 Şubat 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan başlıklar...

Açıklama: Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ  03.02.2017

 

DOLAR-USD: 3.7270

AVRO-EURO: 4.0335

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6840

ALTIN-GOLD: 146.3000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İSLAMİST TEPKİSİ

Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde basın özgürlüğü ve başkanlık sistemindeki güçler ayrılığıyla ilgili kaygılarını aktardığını söylerken Cumhurbaşkanı Erdoğan da Merkel'in 'İslamist terör' ifadesini kullanmasını eleştirdi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: ÇİPRAS'A MEKTUP GÖNDERDİM

Başbakan Yıldırım, Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye'ye iade edilmemesi kararına ilişkin, Yunanistan Başbakanı Çipras'a bir mektup gönderdiğini belirterek, "Bu kararın bir kez daha hukuk içinde gözden geçirilmesini ve bunların iadesi yönünde bir sonuç beklentimizi ifade ettim" dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

ANAYASASINDA DEĞİŞİKLİK KANUNU CUMHURBAŞKANLIĞINA GÖNDERİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edilen Anayasa değişiklik metni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu.

 

KURTULMUŞ: REJİMİN CUMHURİYET OLDUĞUNU HATIRLAMALARINI DOĞRU BULURUZ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Geçmiş dönemlerde darbelerin bir kısmını alkışlamış olan CHP'nin, rejimin cumhuriyet olduğunu hatırlamasını saygıyla karşılarız, doğru buluruz." dedi.

 

MERKEL İLE KILIÇDAROĞLU BİR ARAYA GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında gerçekleşen görüşmede, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yaşananlar, OHAL süreci, Anayasa referandumu, Türkiye-AB ilişkilerinin gündeme geldiği bildirildi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN'DAN ASTANA'DA BİR GÖRÜŞME DAHA

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye, Rusya ve İran'ın 6 Şubat'ta Kazakistan'ın başkenti Astana'da Suriye'deki ateşkes uygulamasını görüşmek için bir araya geleceğini duyurdu.

 

YUNANİSTAN'DAN KARDAK YAKINLARINDA GERİLİMİ ARTTIRACAK HAREKET

Yunan özel birliklerine bağlı paraşütçülerin Kardak kayalıklarına yaklaşık iki mil uzaklıktaki Psemiros ile Kos (İstanköy) adaları arasındaki bölgede paraşütle atlayış yaparak gövde gösterisi gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

 

VİZE YASAĞINDAN ABD OPERASYONLARINA DESTEK VERENLER MUAF OLACAK

ABD Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Trump’ın vize kısıtlaması ve ülkeye giriş yasağı uyguladığı ülkelerde Amerikan operasyonlarına destek veren kişilerin "Özel Göçmen" vizesine tabi tutularak ülkeye girişlerinin kolaylaştırılacağını açıkladı.

 

AVRUPA BİRLİĞİ GÜRCİSTAN’A VİZELERİ KALDIRIYOR

Avrupa Parlamentosu, Gürcistan vatandaşlarına vize muafiyeti sağlayan kararı onayladı. Karar Avrupa Konseyi'nde onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

 

 

 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YURTDIŞINDA YAŞAYAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Beştepe'de turizmcilerle buluşan Erdoğan, ilk etapta turist sayısının 8 milyon artırılması hedefinde olduklarını söyledi. Erdoğan, yurtdışında yaşayan vatandaşlara, düğün vb. organizasyonları Türkiye'de yapma çağrısında bulundu ve "Komşunu Al Gel" kampanyası başlattıklarını söyledi.

 

YERLİ OTOMOBİL 2019 YILINDA GELİYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin trafiğe çıkacağı tarihi verdi. Özlü "2019 Mart ayında yerli otomobili yollarda görmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ ARAÇ SATIŞI YÜZDE 8 ARTTI

Otomobil ve hafif ticari araç satışları 2017'nin ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artışla 35 bin 323 oldu.

 

İŞ BANKASI 4.7 MİLYAR KÂR ETTİ

İş Bankası 2016 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre bankanın 2016 yılı net kârı 4,7 milyar TL oldu.

 

YAPI KREDİ’DEN 2.9 MİLYAR LİRA NET KÂR

2016 yılında toplam aktiflerini 271.1 milyar liraya çıkaran Yapı Kredi’nin toplam net kârı 2 milyar 933 milyon lira oldu. 

 

AKBANK TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİ BANKASI

Akbank, marka değerlendirme kuruluşu BrandFinance’in araştırmasında 6. kez üst üste "Türkiye'nin En Değerli Banka Markası" oldu.

 

DÜNYA BANKASI, TÜRKİYE İÇİN 2017 BÜYÜME TAHMİNİNİ YÜZDE 2,7'YE DÜŞÜRDÜ.

Dünya Bankası, Türkiye için 2017 büyüme beklentisi yüzde 3'ten yüzde 2,7'ye çekilirken, 2018 tahmini yüzde 3,5 olarak korurken, bu yıl için TÜFE beklentisini de yüzde 8'den yüzde 9'a yükseltti.

 

ŞİŞECAM'DAN BALIKESİR'E 400 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Şişecam Topluluğu ile Balıkesir Sanayi Odası arasındaki protokol kapsamında Mart 2018'de üretime başlaması hedeflenen 400 milyon liralık yatırım bedeli bulunan cam elyaf üretim tesisi için imzalar atıldı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE 77 -71 CSKA MOSKOVA

THY Avrupa Ligi 21. hafta maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Rus ekibi CSKA Moskova'yı 77-71 mağlup etti.

 

EA7 EMPORİO ARMANİ MİLANO: 89-87 DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 21. haftasında Darüşşafaka Doğuş, konuk olduğu İtalya temsilcisi EA7 Emporio Armani Milano'ya 89-87 yenildi.

 

GALATASARAY ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİ

Galatasaray, Erkekler CEV Challenge Kupası'nda Fonte Bastardo'yu 3-0 devirerek çeyrek finale yükseldi.

 

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

www.interpress.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.