30.3.2017 Türkiye Gündeminde Ne Var?

30.3.2017 Türkiye Gündeminde Ne Var?

Türkiye gündeminde bugün neler konuşuldu?

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Avrupa ile ilişkiler ve terörle mücadele öne çıktı. MGK bildirisinde OHAL ile ilgili tavsiye karar yer almadı.
 
BAŞBAKAN YILDIRIM: FIRAT KALKANI HAREKATI BİTMİŞTİR
Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın bittiğini belirterek, "Bundan sonra ihtiyaç olması halinde artık yapılabilecek bir hareket artık başka bir isimle anılacak." dedi.
 
'HALKBANK'I ABD'Lİ BAKAN İLE GÖRÜŞECEĞİZ'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halkbank genel müdür yardımcısının ABD'de gözaltına alınmasını Türkiye'ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile görüşeceklerini söyledi.
 
ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ ADİL ÖKSÜZ'ÜN TELEFONLA ARANDIĞINI KABUL ETTİ
ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğunca vizesinin iptal edildiğini bildirmek üzere arandığı açıklandı.
 
KHK İLE 416 KİŞİ KAMUDAKİ GÖREVLERİNE İADE EDİLDİ
Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 688 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 416 kişi kamudaki görevlerine iade edildi.
 
POLİTİKA                                                                                               
BAKAN ELVAN: “SEN KENDİ İŞİNE BAK AVRUPA. SANA NE?”

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa ülkelerinin ‘hayır’ kampanyası yürütmelerini ve İsviçre’de üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir silahın bulunduğu pankartı eleştirerek, “Sen kendi işine bak. Sen Avrupa'ysan Avrupa'daki halkla uğraş. Bizim işimize karışamazsın. Avrupa olarak kalkıp da ‘hayır’ kampanyası yürütme. Sana ne” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: BU PARTİ DEĞİL DEMOKRASİ MESELESİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumu öncesinde Kayseri’ye geldi. Sarız ilçesinde vatandaşla buluşan Kılıçdaroğlu, “Bu bir parti, seçim meselesi değil, demokrasi meselesidir” dedi.
 
BAHÇELİ: “REZALET DEĞİL Mİ?”
Kerkük Vilayet Meclisi'nin, Kerkük'te kamu kurumlarında Irak bayrağının yanına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının asılmasına ilişkin karara değinen Bahçeli, "Kerkük Vilayet Meclisi 28 Mart 2017'de bir karar aldı Barzani’nin sözde bayrağının resmi dairelere asılması kararlaştırıldı. Rezalet değil mi?" dedi.
 
MERAL AKŞENER’İN KATILACAĞI ISPARTA MİTİNGİNE İZİN VERİLMEDİ
Isparta'da Meral Akşener’in katılımıyla 12 Nisan’da yapılması planlanan açık hava toplantısıyla ilgili Merkez İlçe Seçim Kurulu’na yapılan başvuru kabul edilmedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             
RUSYA VE İRAN VİZELERİ KALDIRDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Moskova’da gerçekleşen görüşmeler sonucunda 16 adet ikili işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmalar çerçevesinde Rus ve İran turist grupları karşılıklı olarak vizesiz seyahat edebilecek.
 
İNGİLTERE, AB'DEN AYRILMA SÜRECİNİ RESMEN BAŞLATTI
İngiltere, Lizbon Anlaşmasının 50. maddesini işleme koyarak, 44 yıllık üyeliğin ardından Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) sürecini resmen başlattı. 
 
EKONOMİ                                                                                                                                                         
BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN NET KÂRI YÜZDE 127 ARTTI

Bankacılık sektörünün net kârı yılın ilk iki aylık döneminde geçen yıla kıyasla yüzde 86 artışla 8.45 milyar liraya yükselirken, şubat ayındaki kârı ise yüzde 127 artışla 4.76 milyar lira oldu.
 
HAVARAY İHALESİNİ ALARKO KAZANDI
Havaray'ın Sefaköy-Halkalı-Başakşehir hattı için açılan ihaleyi 1,29 milyar TL'lik teklifle Alarko Holding'e bağlı Alsim kazandı.
 
BOOKING.COM’UN TÜRKİYE’DEKİ FAALİYETLERİ DURDURULDU
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından, birlik üyesi seyahat acentalarına karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan davada, online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildi.
 
GAZPROM İSTANBUL'DA OFİS AÇTI
Rus enerji şirketi Gazprom'un İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı projesinde Türkiye ile etkin bir koordinasyon sağlanması için South Stream Transport şirketinin İstanbul'da ofis açtığını söyledi.
 
ISPARTA’YA 110 MİLYON TL’LİK COCA-COLA İÇECEK YATIRIMI
Isparta’da 110 milyon TL yatırımla hizmete açılacak olan yeni fabrika, Coca Cola İçecek’in Türkiye’deki 10’uncu fabrikası olacak. Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, “Ülkemize olan inancımız tam. Büyümeye ve Türkiye’ye yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
 
SPOR                                                                                                                                                  ___     ÜÇ ATLETE DOPİNG CEZASI
Doping yaptıkları saptanan milli atletlerden Elvan Abeylegesse'ye 2, Gamze Bulut ve Songül Konak'a ise dörder yıl men cezası verildi.
 
BANVİT, FİNAL FOUR'DA
Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmasında Banvit, Alman temsilcisi Ludwigsburg ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz Banvit, rakibini 59-53 yenerek Final Four'a katılmaya hak kazandı.
 
HALKBANK 2–3 FENERBAHÇE
Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Vestel Venüs Sultanlar Ligi'nde Çeyrek Final ilk maçında, Halkbank’ı 3-2 yenerek yarı final için avantaj elde etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.