30 Ağustos Töreninde Şiir Krizi

30 Ağustos Töreninde Şiir Krizi

30 Ağustos töreni esnasında okunan şiir sıkıntı yarattı.

Tokat'ta düzenlenen 30 Ağustos töreni esnasında Anadolu Lisesi öğrencisi tarafından Arif Nihat Asya'dan okunan şiir kriz yarattı. Arif Nihat Asya'nın içinde Atatürk'ün adının dahi geçmediği ve 30 Ağustosla ilgili olmayan "Dua" isimli şiirini okumak için anons edilen öğrenci yine aynı şekilde 30 Ağustosla ilgili olmayan ve içinde Atatürk geçmeyen aynı şairin "Naat" isimli şiirini okudu. Törenin ardından tepki gösteren CHP'liler törende okunan şiirin 30 Ağustos ve Atatürk ile ilgili olmamasına tepki gösterdi.

CHP Tokat İl Başkanı Feramuz ŞAhin konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "15 Temmuz’dan bu tarafa Türkiye’de yaşanan sorunlara CHP’nin tüm örgütleri gerekli duyarlılığı göstermesine rağmen bugün Cumhuriyetimiz açısından en önemli günlerden birisi olan 30 Ağustos’ta günün anlam ve önemini hiç ciddiye almayan durumla karşılaştık. Tabi ki biz yüce peygamberimize karşı saygılıyız. Tabi ki bu şiirlerin okunacağı yerler vardır ama bugün 30 Ağustos. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün anılması lazım, bugün Cumhuriyet’ten bahsedilmesi lazım. Bu saatten itibaren bundan sonraki etkinliklerde böyle bir şey olmadığında asla katılmayacağımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü'nden açıklama

Kriz yaratan şiiri okuyan İl Milli Eğitim Müdürü Levent yazıcı konuyla ilgili olarak öğrencinin normalde "Dua" isimli şiiri okuyacağını fakat heyecanlanarak ezberinde bulunan bir diğer şiiri okuduğunu söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum