30 Ağustos'a Güzelbahçe'de coşkulu kutlama

30 Ağustos'a Güzelbahçe'de coşkulu kutlama

Güzelbahçe’de 30 Ağustos Zafer Bayramı, “Zafer Korteji” ve “Zafer Konseri” ile gece geç saatlere kadar kutlandı.

 

Güzelbahçe Tabaoğlu Parkı’nda saat 20.00’de toplanan binlerce Güzelbahçeli, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, ardından saygı duruşunda bulundu İstiklal Marşı söyledi. CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Özcan Purçu, Atilla Sertel ve Murat Bakan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş, Mithatpaşa Caddesi’nden, Belediye Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü. Güzelbahçeliler, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 1.5 km. lik yol boyunca, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” , “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganları attı. Marşların söylendiği, şiirlerin okunduğu yürüyüşe İzmir Türk Chopper üyesi 100’e yakın motorcu da yol boyunca destek verdi.

Yürüyüş, Kültür Merkezi önünde  sona erdi. Burada bir konuşma yapan CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, “Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, üç- beş çakalın kavgasıyla asla yıkılmayacak kadar güçlüdür. Tıpkı 1919’daki ve 1922’deki gibi bu millet vatanına sahip çıkarak iç ve dış düşmanlara karşı ülkesini korumasını bilecektir, bu bayrak asla yere inmeyecektir” dedi.

ZAFER KONSERİ

Yürüyüşün ardından Kültür Merkezi’nde dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, zafer konseri verdi. Onay, Beethoven, Adnan Saygun, Chopin ve Schuman’ın eserlerini seslendirdi. Konserin sonunda Mozart’ın Türk Marşı ve ardından ünlü orkestra şefi İbrahim Yazıcı ile birlikte 10. Yıl Marşı seslendirildi ve salonu dolduran yüzlerce Güzelbahçeli, marşa eşlik etti, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Konserin sonunda Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Gülsin Onay’a plaket, yağlı boya tablo ve çiçek sundu. Onay, konser sonrasında albümlerini imzaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.