30 Aralık 2017 Türkiye gündemi

30 Aralık 2017 Türkiye gündemi

30 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haber başlıkları...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                      30.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.7875

AVRO-EURO: 4.5440

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1210

ALTIN-GOLD: 158.5500

 

 

TÜRKİYE VE RUSYA S-400 İMZASINI ATTI

Rusya ile Türkiye arasında S-400 imzaları atıldı. Türkiye'ye 2 sistem ve 4 batarya getirileceği bildirildi. Türkiye'nin Rusya'ya S-400 hava savunma sistemleri için 2.5 milyar dolar ödemesi bekleniyor.

 

FETÖ'NÜN 'MOR BEYİN' KUMPASINA MARUZ KALAN 201 KİŞİYE TAHLİYE

İstanbul'da FETÖ’nün ‘Mor Beyin’ kumpasına maruz kalan 11 bin 480 kişilik listeden 201 kişi tahliye edildi.

 

POLİTİKA                                                                                              

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA BİR DAVA DAHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık tazminat davası açtı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında 1.5 milyon liralık bir dava daha açmıştı.

 

ABDULLAH GÜL'DEN KHK YANITI: ORAYA BURAYA ÇEKMENİN ANLAMI YOK

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sivillere yargı muafiyeti getiren düzenlemeyle ilgili yaptığı açıklamaya yönelik eleştiriler için “Durumdan vazife çıkaracaklar hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilir. Ufak bir düzeltmeyle bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok” dedi.

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: KILIÇDAROĞLU'NUN ÜSLUBU İHANET NOKTASINDA

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz sonrası söylemi, üslubu, stratejisi artık milletimizin vicdanını kanatmaktan öte adeta bir ihanet noktasına gelmiş durumdadır." dedi.

 

BAKANLIKTAN MURAT HAZNEDAR İÇİN YAZI

İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’den sonra CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı görevden almak için, İstanbul Valiliği’ne yazı gönderdi.

 

CHP TARTIŞILAN KHK İÇİN AİHM'YE 'ACİL KODUYLA' BAŞVURU YAPTI

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 121. maddesinin iptali için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) elden başvurdu.

 

ENİS BERBEROĞLU DAVASININ HEYETİ DEĞİŞTİ

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu yeniden yargılayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin başkanı, HSK kararıyla ikinci kez değişti. Başkanla birlikte dairede üye hâkim değişikliği de yapıldı.

 

CHP'DEN ENİS BERBEROĞLU AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu davasına bakan mahkeme heyetinin değiştirilmesine tepki göstererek, "Gece yarısı göreve getirilen heyet, sabah tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu, tahliyeyi önleme operasyonudur." dedi.

 

MHP’Lİ KARAKAYA: KAMU DÜZENİNE KARŞI İŞLENEN BÜYÜK BİR SUÇ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Demokratik sistemlerde, seçmen eğilimlerinin yanıltıcı ve aldatıcı araştırma sonuçlarıyla maniple edilmesi kamu düzenine karşı işlenen büyük bir suçtur." ifadesini kullandı.

 

 

DÜNYA                                                                                                    

MYANMAR'DA TUTUKLANAN TRT WORLD ÇALIŞANLARI SERBEST BIRAKILDI

Myanmar'da insansız hava aracıyla (İHA) izinsiz görüntü aldıkları gerekçesiyle 2 aydır tutuklu olan TRT World ekibi, haklarındaki ek suçlamaların düşürülmesini takiben serbest bırakıldı.

 

İDLİB'DE SON 24 SAATTE EN AZ 19'U SİVİL 66 KİŞİ ÖLDÜ

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib şehrinde cihatçı örgütler ile Rusya'nın havadan desteklediği Suriye ordusu ve hükümete bağlı birlikler arasında çıkan çatışmalarda son 24 saatte 66 kişinin öldüğü bildirildi.

 

EKONOMİ                                                                             

 

2018 YILINDA ASGARİ ÜCRET NET 1603 TL OLARAK BELİRLENDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklamaya göre 2018 yılında asgari ücret, yüzde 14.2 artışla, brüt 2029, net 1.603 lira olacak. Asgari ücret desteği 2018'de de sürecek.

 

DIŞ TİCARET AÇIĞI YÜZDE 52 ARTTI

Geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2017 yılı  Kasım ayında, 2016 yılının aynı ayına göre %11,2  artarak 14 milyar 217 milyon dolar, ithalat %21,3 artarak 20 milyar 537 milyon dolar olarak gerçekleşti. Kasım ayında dış ticaret açığı %52,4 artarak 6 milyar 320 milyon dolara yükseldi

 

BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN 11 AYLIK KÂRI 45 MİLYAR TL OLDU

Türk bankacılık sektörünün net kârı, bu yılın 11 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 29 artarak 45 milyar 188 milyon liraya ulaştı.

 

KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİNE ZAM GELİYOR

Ulaştırma Bakanı Arslan, köprü ve otoyol ücretlerine zam yapılacağını açıkladı. Devletin işlettiği köprülerdeki zam enflasyona göre belirlenecek. Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerinde ise dolar kuru baz alınacak.

 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 500 ÖZEL ŞİRKETİ BELLİ OLDU

Capital dergisi tarafından Vodafone'un ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması sonuçlarına göre  Türkiye'nin en büyük şirketleri Tüpraş, Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları oldu. "En Çok İhracat Yapan Şirketler" Ford Otosan, Tofaş Oto Fabrika ve Arçelik, "İhracatını En Çok Artıran Şirketler" ise Tepe İnşaat, Sanko Pazarlama ve Enerji Petrol Ürünleri oldu.

 

ECZACIBAŞI'NDAN 3 YILDA 1,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM PLANI

Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi Atalay Gümrah, 2017'de 300 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti, "2018-2020 dönemi için yaklaşık 1,5 milyar lira yatırım planladık. Gelişme ve fırsatlara bağlı olarak ek yatırımlar mutlaka gündeme gelecektir." dedi

 

SPOR                                                 

ANADOLU EFES 69-58 BROSE BAMBERG

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nin 15. haftasında konuk ettiği Alman temsilcisi Brose Bamberg'i 69-58 yendi.

 

GALATASARAY KONGRESİNDE BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU

Galatasaray'ın 20 Ocak 2018'de yapılacak olağanüstü genel kurulunda Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz yarışacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.