30 bin kişi fuara çıkarma yaptı 

30 bin kişi fuara çıkarma yaptı 

2. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı sektörün buluşma noktası oldu. 4 gün süren fuarı 30 bin kişi ziyaret etti.

GL Platform Fuarcılık tarafından Uşak'da düzenlenen 2. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı İzmir, Afyon, Denizli, Aydın, Kütahya, Manisa'dan 30 bin ziyaretçiyi ağırladı. Büyük ve küçükbaş hayvanların sergileneceği fuar çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikleri, yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıktı. Fuarda sektörün önde gelen firmaları, birlikler, kooperatifler açtıkları stantlarda alıcılarla biraraya geldi. Fuar kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar açık artırmayla Türkiye'de ilk kez satışa sunuldu. Ziyaretçiler,  giriş sırasında yaptırdıkları ücretsiz kayıt sonucunda sürpriz hediyelerin de sahibi oldu. Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Banaz Belediyesi, Uşak Ticaret Borsası, Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Uşak Hayvancılık Kooperatifi Birliği, Uşak Ziraat Odası, Uşak Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Uşak  Süt Üreticileri Birliği tarafından verilen hediyeler ziyaretçilerin yüzünü güldürdü.

usak.jpg
GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, fuarın Eylül ayında gerçekleşmesine karşın doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını, ziyaretçi sayısında belirlenen hedeflerin de aşıldığını belirterek, "Ege Bölgesi, tarım ve hayvancılıkta Türkiye'yi sırtlar hale geldi. Bu nedenle Ege'nin tüm kentlerinde sektörel fuarlarımız büyük ilgi görüyor. Bu platforma çıkan üretici, hem yeni teknolojiyle tanışıyor hem yeni pazarlara ulaşma imkanı elde ediyor. Yalnız bu kadarla da sınırlı değil, düzenlenen fuarlar aynı zamanda sektöre nefes aldıran kararların alınmasına da olanak sağlıyor. Özel sektör ile devlet bu fuarlarda buluşup, birbirini dinliyor, sorunları tesbit edilip çözüme ulaştırıyor" dedi.

Ekonominin bel kemiği tarım ve hayvancılıktaki yeni teknolojilerin sahada uygulamaya geçmesi için Türkiye'nin dört yanında düzenlediklerini fuarların sektöre "yön" verdiğine dikkat çeken Ceylan, 235 bin hektar tarım alanına sahip Uşak'ın 575 bin hayvan varlığıyla öncü kentlerden biri olduğunu belirtti. Ceylan, "Bu fuarda kaybeden yok. Üretici memnun, ziyaretçi memnun. Çünkü herkes aradığını bulma imkanına sahip oldu. Uşak güçbirliği yaptı ve kazandı. Hedefimiz fuarı uluslararası arenaya taşımak" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.