30 Ekim 2017 Türkiye gündemi

30 Ekim 2017 Türkiye gündemi

30 Ekim 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                          30.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.7910

AVRO-EURO: 4.4020

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.9855

ALTIN-GOLD: 155.1000

 

 

CUMHURİYETİN 94. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetin 94. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'de düzenlenen resmi törende özel deftere, "Cumhuriyetimize hayat veren ruh hamdolsun tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır" sözlerini bıraktı.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN BARZANİ AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 1 Kasım'da görevi bırakmaya hazırlanan IKBY lideri Mesut Barzani hakkında konuştu. Çavuşoğlu, "Barzani görev süresini uzatmak için yanlış yaptı. Kendi geleceği ile ilgili kararları kendisi verir" ifadelerinde bulundu.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

MTV DÜZENLEMESİ BU HAFTA MECLİSE GELİYOR

Meclis, 2018 yılı bütçe tasarısı ile "torba tasarı" için yoğun mesai yapacağı bir haftaya giriyor. Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na göre, araçlarda MTV için uygulanacak yeniden değerleme oranı, 1300 cc altı araçlar için yüzde 15, 1300 cc üstü araçlar için ise yüzde 25 olacak.

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL'DAN GÖKÇEK'İN İSTİFASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifası için, "Sayın Melih Gökçek de aynı şeyi söyledi. Dedi ki 'Ben bir dava adamıyım, nefsimin peşinde değil, davamın peşinde yürürüm'" diye konuştu.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

RUHANİ: FÜZE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD Kongresi'nin İran'ın füze programıyla ilgili aldığı karara tepki göstererek, "Füze ürettik, üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz" dedi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

DEMİR İPEK YOLU AÇILIYOR

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattında bugün ilk resmi tren seferi düzenleniyor. Tarihi İpek Yolu’nu demiryoluyla hayata geçiren projenin ilk seferini Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili birlikte açacak.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

TRABZONSPOR 2-1 GALATASARAY

Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor, ligde 9 maçtır yenilmeyen Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 83-62 GALATASARAY ODEABANK

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 4. haftasında Fenerbahçe Doğuş, Galatasaray Odeabank'ı 83-62 yenerek 3. galibiyetini aldı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.