30 Eylül 2017 Türkiye Gündemi

30 Eylül 2017 Türkiye Gündemi

30 Eylül 2017 Türkiye Gündeminden Haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         30.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.5555

AVRO-EURO: 4.2045

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7730

ALTIN-GOLD: 146.9000

 

 

AĞRI'DA 2 ASKER VE 2 GÜVENLİK KORUCUSU ŞEHİT OLDU

Ağrı Valisi Süleyman Elban, kentin Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 2 askeri personel ve 2 güvenlik korucusunun şehit olduğunu, 8 güvenlik görevlisinin de yaralandığını bildirdi.

 

ERDOĞAN: İMAM HATİPLERDE NİCE AKADEMİSYENLER, PROFESÖRLER YETİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi adını taşıyan imam hatip lisesinin açılışında yaptığı konuşmada "Buradan ilim adamları da yetişti, nice akademisyenler, profesörler yetişti. Yok yok hepsi oldu" dedi. Erdoğan, eğitimin iyi olduğunu söylediği imam hatiplerin bu sebepten dolayı önünün kesildiği görüşünü dile getirdi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM TEOG'UN YERİNE GETİRİLECEK SİSTEMİ AÇIKLADI

Başbakan Binali Yıldırım, TEOG yerine gelecek yeni sistemle ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, 4 yıllık diploma notunun geçerli olacağını ve sınavlarda açık uçlu soruların sorulacağını açıkladı. Başbakan Yıldırım, "mezuniyet puanına göre yerleştirme olacak' dedi.

 

117 MUVAZZAF ASKERE GÖZALTI KARARI

İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında, örgüt içinde mahrem abilerle ankesörlü telefonlardan konuştukları belirlenen 117 muvazzaf askerin yakalanması için 45 ilde operasyon başlatıldı.

 

İHSAN KALKAVAN HAKKINDA 'FETÖ YÖNETİCİLİĞİ'NDEN FEZLEKE

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca, iş adamı İhsan Kalkavan hakkında "FETÖ yöneticiliğinden" hazırlanan fezleke, kamu davası açılmak üzere Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

DEMİRÖZ: 2019 SEÇİMLERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "2019 seçimlerini çok önemsiyoruz. Güçlü bir iktidarla Cumhurbaşkanlığı sistemini hayata geçireceğiz. Bunun için sizlerin ve bizlerin de çok çalışması gerekiyor" dedi.

 

ÖZEL: TORBA TASARI KESİNLİKLE ÜLKENİN GÜVENLİĞİ İÇİN DEĞİL

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Torba tasarı, kesinlikle ülkenin güvenliği için değil; kavgacı dış politikanın, hesapsız referandum harcamalarının, yandaşı zenginleştiren, peşkeş çeken sistemin, israfın, sarayın faturasıdır." dedi.

 

ADAN: BARZANİ'NİN KAFASINDAKİ İLK PLAN TÜRKMENELİ'Nİ ELE GEÇİRMEK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Adan, "Barzani'nin kafasındaki ilk plan, Kerkük başta olmak üzere Türkmeneli'ni ele geçirmek ve kanını emmek, mecburi istikameti de Suriye'nin bölücüsü YPG ve Türkiye'nin bölücüsü PKK ile birleşmektir." dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ERDOĞAN'A YANIT: HAYAL BİLE EDEMİYORUM

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de yaklaşık 1 yıldır hapiste bulunan Papaz Andrew Craig Brunson ile Fethullah Gülen'in 'takas edilmeleri' hakkındaki önerisi ile ilgili olarak "Böyle bir yola girebileceğimizi hayal bile edemiyorum" dedi.

 

 

KUZEY IRAK İÇİN ÜÇLÜ ANLAŞMA: IRAK-TÜRKİYE-İRAN

Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bağdat'ın İran ve Türkiye ile koordinasyonlu bir şekilde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) sınır kapılarının kontrolünü ele geçirmeyi planladığı belirtildi.

 

ABD, GAYRİMEŞRU REFERANDUMU TANIMIYOR

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "ABD'nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) 25 Eylül'de yaptığı tek taraflı referandumu tanımadığını" açıkladı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

DIŞ TİCARET AÇIĞI AĞUSTOSTA 5.9 MİLYAR DOLAR OLDU

İhracat 2017 yılı Ağustos ayında, 2016 yılının aynı ayına göre yüzde 12,3 artarak 13 milyar 289 milyon dolar, ithalat yüzde 15,3 artarak 19 milyar 162 milyon dolar olarak gerçekleşti.

 

YABANCI TURİST SAYISI %46 ARTTI

Yabancı ziyaretçi sayısındaki artış sürüyor. Bu yılın ocak-ağustos döneminde Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,41 artış göstererek 21 milyon 983 bin 873'e yükseldi.

 

BAKAN ZEYBEKCİ: DOMATES YASAĞI KALKIYOR, PUTİN'DEN DE DUYDUK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında gazetecilere konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, domates ithalatına uygulanan yasağın kalktığına dair Putin'den sözlü teyit alındığını belirtti.

 

CARREFORSA'YA MAĞAZA DEVRİ İZNİ

CarrefourSA'ya Migros ve Tesco Kipa'ya ait toplam 20 mağazanın demirbaş ve kira sözleşmelerinin devri işlemine Rekabet Kurumu'ndan izin verildi.

 

GULF AİR İLE THY'DEN İŞ BİRLİĞİ

Bahreyn Krallığı’nın ulusal havayolu şirketi Gulf Air ve Türk Hava Yolları arasında, yolculara sunulan seyahat imkânını en üst düzeye çıkarmak adına kod paylaşımı anlaşması imzalandı.

 

AKSA ENERJİ, ŞAMLI RES'İ 111 MİLYON DOLARA SATTI

Aksa Enerji, Şamlı RES'in Fernas Şirketler Grubu'na 111 milyon dolara satışı için anlaşmaya vardı. Bu kapsamda 35 milyon dolarlık ön ödeme yapıldı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

SULTANLAR YARI FİNALDE

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde Rusya'yı 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.

 

AKHİSAR 1-0 FENERBAHÇE

Süper Lig'in 7.hafta açılış mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda Akhisarspor'a 1-0 mağlup oldu.

 

KAAN AYHAN 4,5 YILLIĞINA BEŞİKTAŞ'TA

Süper Lig ekibi Beşiktaş, sezon başında alamadığı milli sağ bek için Fortuna Düsseldorf’la anlaşmaya vardı. Kaan Ayhan devre arasında Beşiktaş’a 4.5 yıllık imza atacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.