30 ilçedeki 197 okulda 18 bin öğrenciye çevre bilinci

30 ilçedeki 197 okulda 18 bin öğrenciye çevre bilinci

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son üç yılda 30 ilçedeki 197 okulda 18 bin öğrenciye çevre bilinci üzerine eğitim verdi. “Küresel Isınma, Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Enerji Verimliliği” eğitimi konulu eğitim projesi 2018 yılında da devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında başlattığı eğitim projesi sayesinde çevre konusunda bilinçli bir nesil yetişiyor. Sürdürülebilir, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, çevrenin korunması, iklim değişikliği, bilinçli enerji kullanımı ve enerji verimliliği gibi konularda toplumu aydınlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “Küresel Isınma, Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Enerji Verimliliği” konulu eğitim projesi, 3 yıldır başarıyla uygulanıyor.

Büyükşehir Belediyesi ile Ege Orman Vakfı arasında yapılan protokol çerçevesinde Mart 2015’de başlayan projeyle, İzmir'in 30 ilçesindeki okulların 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine eğitim verildi.  Bugüne dek 197 okuldan 18 bin öğrenciye ulaşıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında da devam edecek proje kapsamında eğitim verilen okullarda “Küresel Isınma, Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Enerji Verimliliği” kitapçığının yanı sıra tohumlu kalem, tohumlu kitap ayracı, rozet gibi sürpriz hediyeler de dağıtıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.