30  Mayıs 2018 Türkiye gündemi

30 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

30 Mayıs 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                             30.05.2018

 

DOLAR-USD: 4.5685

AVRO-EURO: 5.2850

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.0670

ALTIN-GOLD: 191.2500

 

 

KUZEY IRAK'TA 1 ASKER ŞEHİT

Güvenlik güçlerinin Irak'ın kuzeyindeki operasyonu sırasında teröristlerin saldırısı sonucu bir asker şehit oldu. Saldırının ardından bölücü terör örgütüne ait bölgedeki hedefler hava harekâtıyla vuruldu.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: AVRUPA'DA ARTAN IRKÇILIK AVRUPALILARI DA TEHDİT ETMEKTEDİR

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Avrupa'da son yıllarda artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve İslam düşmanlığı sadece yabancıları ve Müslümanları tehdit etmiyor, aynı zamanda Avrupalıları da tehdit etmektedir." dedi.

 

POLİTİKA                                                    

 

ERDOĞAN: ONA İNCE İNCE BU İŞLERİ ANLATACAĞIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çorlu’da düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, "Ben ekonomistim, kaynakları çeşitlendireceksin. Anlaşılan o ki İnce bu işleri bilmiyor. Ona ince ince bu işleri anlatacağım" dedi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MUHARREM İNCE İÇİN SUÇ DUYURUSU VE TAZMİNAT DAVASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti'nin kuruluş aşamasında Pensilvanya'ya gittiğine" ilişkin iddiaları nedeniyle CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında "cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulundu, 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: BUGÜN TERÖR, TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKMIŞTIR

AK Parti'nin Siirt mitinginde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün terör, Türkiye'nin gündeminden çıkmıştır. Artık evlatlarımızı kandıramıyorlar" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: YOKSUL AİLELERİN HESABINA AYDA 1000 LİRA YATIRACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yoksul ailelerin hesabına ayda bin lira yatıracağız, kadın gidecek aylığını çekecek. Tıpkı memur, işçi ve emekli gibi. Şu an biz 5 belediyemizde bunu yapıyoruz. Aylık 600'er lira yatıyor hesaplarına kadınlarımız, kimse bilmiyor onların yoksul olduğunu. Gidip kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar." ifadesini kullandı. 

 

MUHARREM İNCE TRABZON'DAN YANIT VERDİ: 'İSPATLAMAZSAM NAMERDİM'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Gülen ile görüştüğünü iddia ettiği Erdoğan'ın "İspatlamazsan namertsin" sözlerine Trabzon'dan yanıt verdi. İnce, "İspatlamazsam namerdim" dedi. Rakibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir TV programında karşılıklı tartışmaya davet etti.

 

BAHÇELİ: BİZANS ÇÖKTÜ SANIYORDUK, MEĞER YAŞIYORMUŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı, Bizans komplosuna karşı millet aklını harekete geçiren, millet aklıyla hıyanet ve hücuma sur çeken 565 yıl önceki aşk, ahlak ve adanmışlıktır." dedi.

 

DEMİRTAŞ: AKP, KÜRT İLLERİNE SEÇMEN TAŞIMAYA ÇALIŞIYOR

Seçim yarışının adil olmayan koşullarda yapıldığına işaret eden HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin mülki amirlerinin Kürt illerine seçmen taşımaya çalıştığını söyledi. HDP'nin baraj altında kalmayacağını ve 7 Haziran'ı geride bırakabileceğini belirten Demirtaş, Avrupa'nın tutumunu da eleştirdi.

 

MERAL AKŞENER'DEN ANKET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KRT TV'de Sorguluyorum adlı programa konuk oldu. Akşener, anket yaptırdıklarını belirterek, "Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nı geçerek Meclis'te çoğunluğu sağlıyor" dedi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci tura kaldığını söyledi, "İnşallah ben de ikinci tura kalacağım" diye konuştu.

 

DÜNYA                                                          

 

ALMAN HÜKÜMETİNDEN YALANLAMA: MERKEL'İN ERDOĞAN'I DAVETİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Alman hükümet kaynakları, Başbakan Angela Merkel'in, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 24 Haziran seçimleri sonrası Berlin'e davet ettiği yönündeki haberleri yalanladı.

 

İSRAİL'DEN GAZZE'DE 35 HEDEFE HAVA SALDIRISI

İsrail ordusu Gazze'den atılan 30'dan fazla havan topu ve füzeye misilleme olarak Gazze'de Hamas ve İslami Cihad'a ait 35 hedefi vurduğunu duyurdu.

 

EKONOMİ                                                            

 

BAKAN SARIOĞLU: ‘MAAŞ VE İKRAMİYE ÖDEMELERİNİ ÖNE ALDIK’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ramazan Bayramı öncesinde hem emekli maaşlarının hem de ikramiyelerin ödemelerini öne aldıklarını bildirerek, 'Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerimizin ikramiyelerini 7 Haziran 2018'de, SSK emeklilerimizin emekli ikramiyelerini de 8 Haziran 2018'de ödeyeceğiz. Emekli Sandığındaki emeklilerimizin maaşlarını ayın 1'i ile 5'i arasında, SSK ve Bağkur emekli maaşlarının da 11-12-13 Haziran'da ödemelerini gerçekleştireceğiz.' dedi.

 

YERLİ OTOMOBİL CEO'SU PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANIYOR!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil CEO’sunun şuan belli olduğunu ve perşembe günü de açıklayacaklarını söyledi.

 

KORSAN TAŞIMACILIĞA AĞIR CEZALAR GELDİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla yapılan yönetmelik değişikliğine göre korsan taşımacılık yapan araç sahipleri, yolcu taşımacılığı için aldıkları belgeyi 2 yıl boyunca kullanamayacak.

 

SOCAR TÜRKİYE YATIRIMLARINI ARTIRACAK

Socar Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gazetecilere yaptığı açıklamada yeni petrokimya tesisi projesi için yatırım kararının en geç 2019’un ilk çeyreğinde verileceğini belirtti. Projenin 1,6-2,2 milyar dolara mal olması bekleniyor.

 

10 BİN KONUT İÇİN İLK ADIM ATILDI

Emlak Konut, Arnavutköy'deki 3.64 milyon metrekarelik arsanın yarısını 312.5 milyon liraya THY'ye sattı. Bölgeye 10 bin konut inşa edilecek.

 

SPOR                                     

 

TOFAŞ SERİDE 2-0 ÖNE GEÇTİ

Tofaş, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi yarı final play-off serisi 2. maçında Anadolu Efes'i 89-82 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.