30 Ocak 2018 Türkiye gündemi

30 Ocak 2018 Türkiye gündemi

30 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                      30.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7810

AVRO-EURO: 4.6735

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.3215

ALTIN-GOLD: 163.3500

 

 

TSK: 616 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri Zeytin Dalı Harekâtı’yla ilgili yaptığı açıklamada, "Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 616 olmuştur" ifadeleri yer aldı.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, NEW YORK TİMES'A YAZDI: AMERİKA YANLIŞ BİR ORTAK SEÇTİ

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times için bir makale kaleme alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Suriye konusunda yanlış bir ortak seçtiğini söyledi. Çavuşoğlu, "ABD'nin Türkiye gibi kabiliyetli bir ortağı varken YPG/PKK'ya güvenmesi kendine zarar verecek bir hatadır” ifadelerini kullandı. 

 

'115 HAMİLE ÇOCUK' SKANDALINDA MAHKEME VALİLİĞİN KARARINI İPTAL ETTİ

Hürriyet’in gündeme getirdiği ‘115 hamile çocuk’ ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Valiliğinin, suçlanan iki kamu görevlisi ile ilgili verdiği ‘soruşturma izni verilmemesine’ yönelik kararını idare mahkemesi iptal etti. Kararda, çocuk istismarına yönelik kuvvetli şüphenin bulunduğu kaydedildi.

 

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ'NE AFRİN SORUŞTURMASI

Savcılık, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin "Savaş bir halk sorunudur" tanımlaması yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında soruşturma başlattı.

 

POLİTİKA                                                                   

MAHİR ÜNAL’DAN SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Genel temayül yüzde 10 barajının korunması üzerinedir. Onun dışındaki hususları değerlendirmeye devam ediyoruz" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN O SÖZLERİNE SERT TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kocaeli'de yaptığı bir konuşmada CHP'li vekilleri kastettiği iddia edilen "Ulan ahlaksız" sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı makamı bugün işgal altındadır. Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat bu şekilde konuşamaz" dedi.

 

CHP'Lİ YILMAZ: ALAYINIZA BAŞKALDIRIYORUM, KİMSE BANA HESAP SORAMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, kendisi hakkında linç kampanyası yapıldığını belirterek, "Başkaldırıyorum, alayınıza başkaldırıyorum. Hiç kimse bana hesap soramaz, herkes haddini bilecek" dedi.

 

BAHÇELİ: CHP PKK'YLA YATMIŞ, PYD-YPG'YLE UYANMIŞTIR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Zeytin Dalı Harekâtı’na dair, 'Türkiye fiilen cephededir, gelin görün ki cephe gerisine pusu kuran CHP tezvirat tekeri çevirmekte, tefrika tefi çalmaktadır. CHP, PKK'yla yatmış, PYD-YPG'yle uyanmıştır." dedi.

 

HDP'Lİ OSMAN BAYDEMİR'E AFRİN SORUŞTURMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında Twitter’da yaptığı Afrin paylaşımları nedeniyle soruşturma başlattı.

 

 

 

DÜNYA                                                                              

ABD'Lİ KOMUTAN: MENBİÇ'TEN ÇEKİLMEYECEĞİZ

ABD'li General Joseph Votel, ABD'nin Menbiç'ten ayrılmayı düşünmediğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin terör örgütüyle bağının derhal kopması gerektiğini ve Menbiç'ten çekilmeleri gerektiğini ifade etmişti.

 

GÜNEY KIBRIS'TA ANASTASİADİS İLK TURDA SEÇİLEMEDİ

Kıbrıs Rum kesiminde halk, devlet başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Hiçbir aday yüzde 50’den fazla oy alamadığı için seçimler, en fazla oy alan merkez sağın adayı Nikos Anastasiadis ile ikinci sırada çıkan merkez solun adayı Stavros Malas arasında 4 Şubat Pazar günü yeniden yapılacak.

 

EKONOMİ                                                                    

 

BAKAN AĞBAL'DAN KDV İADESİ MÜJDESİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, sonraki dönemlere devreden KDV iadelerinin işletmelerin üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu belirterek, "Sonraki döneme devreden KDV'nin iade edilemezliği kuralını kaldırıyoruz." dedi.

 

TİM/BÜYÜKEKŞİ: İHRACAT OCAK'TA 12 MİLYAR DOLARIN ÜSTÜNE ÇIKACAK

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 1 Şubat'ta ihracat rakamlarını açıklayacaklarını belirterek, "(Ocak ayı) Tam kesin olmamakla beraber yüzde 15 civarında bir ihracat artışı açıklamayı hedefliyoruz ve 12 milyar doların üzerine çıkacağız." dedi.

 

ENERJİSA 1-2 ŞUBAT'TA TALEP TOPLAYACAK

E.ON ile Sabancı Holding’in eşit oranda hissesine sahip olduğu Türkiye’nin lider enerji şirketlerinden Enerjisa Enerji, halka arz ediliyor. Ak Yatırım’ın konsorsiyum lideri olacağı halka arzda 22 aracı kurum yer alacak. Halka arzda talep toplama tarihleri ise 1-2 Şubat 2018 olarak belirlendi. 

 

MOSKOVA BORSASI'NDA TL DÖNEMİ BAŞLADI

Moskova Borsası'nın Türk lirası üzerinden işlemlere başladığı bildirildi. Borsada ilk günde Türk lirası üzerinden 1,5 milyon rublelik işlem yapıldı.

 

KONUTTA FİYAT ARTIŞI TÜFE'NİN ALTINDA KALDI

Konut fiyat endeksi kasım ayında yıllık yüzde 11,33 artış kaydetti. Aynı ay enflasyon rakamı 12,98 ile tarihi zirveyi görmüştü. Böylece konut fiyatlarındaki artış enflasyondaki artışın altında kaldı.

 

SPOR                                                                  

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 5-0 KARDEMİR KARABÜK

Süper Lig'de 19. haftanın kapanış maçında Medipol Başakşehir, Kardemir Karabükspor'u 5-0 mağlup etti.

 

VAGNER LOVE BEŞİKTAŞ'A TRANSFERİNİ AÇIKLADI

Brezilyalı futbolcu Vagner Love, Instagram hesabından siyah-beyazlı kulüple 2,5 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.