30 Öğrenci Kitap Yazdı Piriştina Destek Oldu

30 Öğrenci Kitap Yazdı Piriştina Destek Oldu

Okul dergisi yapmak için yola koyulan Buca 30 Ağustos Ortaokulu öğrencileri, 30 hikayeden oluşan 300 sayfalık bir kitabı ortaya çıkardılar.

Okul dergisi yapmak için yola çıktılar, 300 sayfalık kitaba dönüştü. Buca 30 Ağustos Ortaokulu öğrencileri hayatlarında ilk kez yazdıkları hikayelerle muhteşem bir kitaba imza attılar. ‘30 Ağustos,30 Hikaye, 30 Yazar’ isimli kitaplarını tanıtmak için okullarında imza günü düzenleyen öğrencileri ziyaret eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, öğrencilere hediye ve başarı plaketi verdi. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Başkan Piriştina, kitaptan 200 adet satın alarak minik yazarlara destek verdi.

Beş on sayfalık okul dergisi yapmak için yola çıkan öğrencilerin güçlü kalemleri muhteşem bir kitaba dönüştü. Buca 30 Ağustos Ortaokulu’nun 30 öğrencisinin okul dergisi için yazdığı hikayeler “30 Ağustos, 30 Hikaye, 30 Yazar” adıyla yayınlandı. Minik yazarlar Türkçe öğretmenlerinin çabasıyla yayınladıkları ilk kitaplarının imza gününde ise Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı ağırladı.

Öğrencilerden gelen 500 adet öykünün arasından seçilen 30 hikaye ile oluşturulan ‘30 Ağustos,30 Hikaye, 30 Yazar’ kitabı, okulda düzenlenen imza gününde okuyuculara ve velilere tanıtıldı. Öğrencilerin muhteşem çalışmasına destek vermek için imza gününe katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 200 kitap satın alarak, destek verdi. Eğitime büyük önem verdikleri, Belediye olarak ‘kitap kafe, sokak kütüphanesi’ gibi projeler hayata geçirerek, okumanın güzelliğini yaymaya çalıştıklarını belirten Başkan Piriştina, “Biz okuyun, gelişin derken çocuklarımız okumayı geçip, yazmaya başlamışlar. Hatta kitap yazmışlar. Doğru noktalara yatırım yaptığımızı, destek verilirse gençlerin neler yapabildiğini burada görüyoruz. Hepinizle gurur duyuyorum” dedi. Öğrencilerin kitaplarını tek tek imzalayan Başkan Piriştina, bu anlamlı kitabın diğer mimarları Okul Müdürü Ergun Dur ile Türkçe öğretmenlerine de teşekkür etti.

Başkan Levent Piriştina, geçtiğimiz gün parkta buldukları yaralı serçe yavrusunu tedavi için belediyeye getiren 30 Ağustos Ortaokulu öğrencileri Simay Öztonguç ve Buse Güzeldemir’i de unutmadı; merhamet ve sevgi dolu yürekleri ve davranışları için tebrik etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.