30. Uluslararası İzmir Festivali Joshua Bell Konseriyle Başladı

30. Uluslararası İzmir Festivali Joshua Bell Konseriyle Başladı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın bu yıl 30.sunu düzenleyeceği Uluslararası İzmir Festivali Joshua Bell'in konseri ile başladı.

İKSEV tarafından 30 yıldır düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali bu yıl kapılarını dünyanın tanınan kemancılarından Joshua Bell'in sahne performansını sergilemesiyle başladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM) tören, İzmirli basın mensuplarının 76 fotoğrafından oluşan ve festivalin 30 yılını anlatan sergiyle açıldı.

Festivalin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, festivalin 30 yıldır büyük bir özveriyle sürdürüldüğünü söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni 2008 yılında açtıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, bu yıl içinde Mavişehir'de opera salonu için temel atacaklarının müjdesini verdi. Kültürpark'taki fuar hollerinin kaldırılıp alanın kültür merkezi olarak düzenleneceğini de hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Altyapı olmadan, konser salonları, kültür merkezleri olmadan bir kentte kültür ve sanattan bahsedebilmek mümkün değil. Eğer fuar ve kongre merkeziniz yoksa, fuarcılıktan bahsedebilmek mümkün değil. Biz kentimizin her türlü sanatsal altyapısını tamamlamaya çalışıyoruz" dedi.

Uluslararasi 2

İzmir Valisi Mustafa Toprak da konuşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "İzmir kültür ve sanatın her türlü kadim medeniyetlerin tüm kazanımlarını üzerinde barındıran çok önemli bir kent. Burada Adnan Saygun'u rahmetle anıyorum ve Büyükşehir Belediye başkanımıza bu merkezi kazandırdığı çok teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve İzmir Valisi Mustafa Toprak’a teşekkür plaketi verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.