300 kişi ile sınav hedefi

300 kişi ile sınav hedefi

MEYBEM A.Ş. Genel Müdürü tarafından Torbalı Ticaret Odası'nda, 40 meslek dalına, yasal düzenleme ile getirilen 'Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) Zorunluluğu' hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

MEYBEM A.Ş. Genel Müdürü tarafından Torbalı Ticaret Odası'nda, 40 meslek dalına, yasal düzenleme ile getirilen 'Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) Zorunluluğu' hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. MEYBEM ilçede 300 kişilik sınav ile Türkiye rekoru hedefliyor.


Torbalı MEYBEM'de rekor kırmayı hedefliyor


300 kişi ile sınav hedefi


40 meslek dalına, yasal düzenleme ile getirilen 'Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) Zorunluluğu' hakkındaki bilgilendirme toplantısı, Torbalı Ticaret Odası (TTO) toplantı salonunda, gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban’ın sunumunda gerçekleştirilen toplantıya, TTO üyesi işveren ve işveren temsilcileri katıldı. Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ve Meclis Başkanı Erkan Aksoy'un da yer aldığı toplantıya katılım bir hayli yoğundu. 300 kişinin yer aldığı toplantıya yoğun ilgi gösterilmesini memnuniyetle karşılayan Baban, "Toplantıya gösterilen ilgi gerçekten de çok şaşırttı. Bugüne kadar yaptığımız toplantıların en kalabalığı oldu. Eğer 300 kişiyle de sınav yapılırsa, Türkiye'de bir rekor olur. Bunu Torbalı’da denemek istiyoruz" dedi.


'AMAN SINAVLARI KAÇIRMAYIN'


Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Baban’ın sunumu öncesi genel sekterlere hitaben yaptığı konuşmada, işin ciddiyeti üzerinde durulması gerektiğini belirtti. Olgun, "Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlayacağı inancındayım. Torbalı Ticaret Odası olarak firmalarımızın mağdur olmamaları adına konu ile ilgili gerekli tanıtım ve bilgilendirmeyi yaparak, TOBB bünyesinde kurulan yetkilendirilmiş MEYBEM işbirliği ile 19 meslek dalında sınav ve belgelendirme hizmeti sunacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin çalıştırılması halinde kişi başına aylık 500 TL para cezası kesilmekte. Bu hususları göz önünde bulundurmalıyız. Başvurular odamız üzerinden bireysel veya kurumsal olarak yapılmakta" dedi.


ÜCRETLER İŞSİZLİK FONU'NDAN


Toplantıda, Ahmet Saygın Baban, tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamındaki 40 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini, 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren meslek lisesi, meslek yüksekokulu diploması ve mesleki eğitim merkezinden alınmış diplomalar ve ustalık belgeleri dışındaki tüm belgelerin geçerliliğini kaybettiğini ifade etti. Ayrıca, kurum tarafından yetkilendirilen sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 2017 yılı sonuna kadar belge masrafı ile sınav ücretlerinin tamamının, İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacağını belirtti. Mesleki Yeterlilik Belgesi alınmasının zorunlu olduğu meslek dalları, sınav ve belgelendirme koşulları ile faaliyetleri hakkında bilgileri de paylaşan Baban “TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan MEYBEM A.Ş, inşaat, metal, makine, otomotiv ve asansör sektörlerinde, toplam 19 dalda MYK sınav ve belgelendirme yetkisini almıştır. MEYBEM A.Ş tarafından TTO işbirliğiyle Torbalı'da gerçekleştirilecek” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.