31 Mart 2018 Türkiye gündemi

31 Mart 2018 Türkiye gündemi

31 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                31.03.2018

 

DOLAR-USD: 3.9600

AVRO-EURO: 4.8820

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.5620

ALTIN-GOLD: 168.6500

 

 

SİİRT ERUH'TA 6 ŞEHİT

Siirt'te yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 güvenlik korucusu şehit oldu, 3 güvenlik korucusu ve 4 asker yaralandı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON'A TEPKİ

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan'ın gündeminde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un YPG ile ilgili açıklamaları vardı. Macron için "Garip garip şeyler söylüyor" diyen Erdoğan, "Türkiye ile SDG arasında arabulucu olabiliriz lafı, haddini ve boyunu çok aşan bir beyandır" ifadesini kullandı.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: FRANSA'NIN ARABULUCULUK ÖNERİSİ KABUL EDİLEMEZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarını eleştirerek "Bizimle teröristler arasında arabuluculuk yapma önerisi kabul edilemez." dedi.

 

ADALET BAKANI GÜL'DEN ÇOCUK İSTİSMARI TASARISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

NTV canlı yayınında konuşan Adalet Bakanı Gül, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili düzenleme hakkında ''Taslağı nihayete erdirdik. Muhtemelen önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne tasarımız sevk olacaktır'' dedi. Bakan Gül, hekimlerin de görüşü alınarak mahkemenin kimyasal kastrasyon uygulamasına gidebileceğini söyledi.

 

POLİTİKA                                                                                   

 

'AK PARTİ OLARAK EĞİTİMİN İMAR VE İHYASI İÇİN CİDDİ UĞRAŞLAR VERDİK'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "AK Parti olarak eğitimin imar ve ihya olması için ciddi uğraşlar verdik. Ortalama 40-50 olan sınıf mevcutlarını 24-26'lara kadar düşürdük." dedi.

 

CHP 'İTTİFAKI' TARTIŞACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019'daki milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin ittifak yapmasını isteyip istemediklerini, milletvekilleri ile Parti Meclisi üyelerine soracak.

 

CHP'DEN FRANSA'YA SERT TEPKİ: 'HADDİNİ BİL' DİYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ‘Suriye konusundaki açıklamaları nedeniyle Fransa’ya sert çıkarak, Fransa’ya Haddini bil diyoruz. Senin Suriye’de yapabileceğin bir şey yok. Biz bölgenin silahlardan arındırılmasını istiyoruz.’ dedi.

 

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'DEN FRANSA'YA TEPKİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Fransa’nın PKK/PYD/YPG ile Türkiye arasında arabuluculuğa heves etmesi şuursuzluk olduğu kadar terör örgütleriyle egemen ve meşru bir devleti eşitlemeye cüret eden bir aymazlık ve ahlaki zayıflıktır." dedi.

 

DÜNYA                                                                              

 

FETÖ OPERASYONU KOSOVA'YI KARIŞTIRDI

Kosova'da önceki gün düzenlenen FETÖ operasyonu sonrasında, İçişleri Bakanı ve İstihbarat Şefi görevden alındı. Kosova Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, tutuklamalardan haberdar olmadıklarını söylemişti.

 

 

KIBRIS'TA LİDERLER BİR ARAYA GELECEK

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis İsviçre'nin Crans-Montana kentinde sonuçsuz kalan Kıbrıs müzakerelerinin ardından ilk kez ara bölgede 16 Nisan'da buluşacak

 

RUSYA'DAN DİPLOMATLARINI SINIR DIŞI EDEN ÜLKELERE NOTA

Moskova'da tüm Batılı ülkelerin temsilcileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Rusya, İngiltere'ye diplomatlarını ülkeden çekmesi için bir ay süre tanıdı. Ayrıca İtalyan ve Finlandiyalı diplomatlar ülkeden kovuldu.

 

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI: İSRAİL ASKERLERİ GAZZE'DEKİ BÜYÜK GERİ DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ'NDE 15 GÖSTERİCİYİ ÖLDÜRDÜ

Filistinlilerin İsrail sınırında başlattığı ve "Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü" olarak adlandırılan protesto gösterisinde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 15 kişinin öldürüldüğünü, 100'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

 

EKONOMİ                                                                        

 

DIŞ TİCARET AÇIĞI YÜZDE 54 ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat Şubatta, 2017 yılının aynı ayına göre yüzde 9 artarak 13 milyar 176 milyon dolar, ithalat yüzde 19,7 artarak 18 milyar 936 milyon dolar olarak gerçekleşti.

 

ELEKTRİĞE YÜZDE 2.89 ZAM

Yılbaşında elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 8.8 zammın ardından yeniden zam geldi. EPDK yaptığı açıklamaya göre elektrik fiyatlarına 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere ortalama yüzde 2,89 zam yapıldı.

 

KADROYA GEÇİŞTE YÜZDE 10 ZAM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşerona kadro sürecinin 2 Nisan'da sona ereceğini belirterek, bu süreçte kadroya geçenlere yüzde 10 zam yapılacağını duyurdu.

 

BAKAN TÜFENKCİ: PİRAMİT SATIŞIN TANIMI NETLEŞECEK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çiftlik Bank soruşturması kapsamında yasal mevzuattaki boşlukların giderilmesi adına yaptıkları çalışmayı bitirdiklerini ve Başbakanlığa sevk ettiklerini belirterek, "Hürriyeti bağlayıcı cezaların artırılması ve piramit satışın tanımının netleşmesi noktasında düzenlemeler yapıldı. Bakanlığımız adına gerekenler yapılmıştır ve süreç bitmiştir." dedi.

 

AVM'LERİN 2017 CİROSU 110 MİLYAR LİRA

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, "2017 yılında artış devam etti ve ciroda 110 milyar lirayı yakaladık, cirolarımız şu an enflasyonun epey üstünde artmaya devam ediyor. 2018 yılında 125 milyar lira, 2023 yılında ise 200 milyar lira ciro hedefliyoruz." dedi.

 

TURKCELL TEKNOLOJİ ZİRVESİ 4 NİSAN’DA

Turkcell tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin marka etkinliği haline gelen Teknoloji Zirvesi, 4 Nisan’da Haliç Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor.

 

SPOR                                               

 

AZİZ YILDIRIM BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün haziran ayında yapılacak olağan kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.