31 Mayıs 2017 Türkiye gündemi

31 Mayıs 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ  31.05.2017

 

DOLAR-USD: 3.5515

AVRO-EURO: 3.9720

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5700

ALTIN-GOLD: 144.1000

 

 

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'DAN İNCİRLİK AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya’yı sert sözlerle eleştirerek İncirlik Üssü’nün şu anda Alman parlamenterlere açılmasının mümkün olmadığını söyledi.

 

AKAR: FETÖ'NÜN DARBEYE CÜRET ETMESİNİ KİMSE BEKLEMİYORDU

Orgeneral Hulusi Akar'ın Darbe Komisyonu'na verdiği cevapta "MİT'e ihbarın büyük bir planın parçası olduğunu düşündük. FETÖ'nün darbeye cüret etmesini kimse beklemiyordu" dediği aktarıldı.

 

TUSKON İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 3'ü firari, 30'u tutuklu 86 şüpheli hakkındaki iddianame kabul edildi.

 

POLİTİKA  

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ŞEHİT VE GAZİLERİN İADEİİTİBARLARI TEMİN EDİLECEK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yargılama sonucundaki mahkeme kararlarıyla şehitlerin ve gazilerin ailelerine haklarının ve iadeiitibarlarının temin edileceğini söyledi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: ARTIK TÜRKİYE'DE KİMSE DEMOKRASİ DIŞI GİRİŞİMLERE TEŞEBBÜS ETMEYECEK

Başbakan Yıldırım "Bu yeni dönem daima istikrar dönemidir. Artık Türkiye'de hiç kimse milletin kayıtsız şartsız iradesini yok sayarak demokrasi dışı girişimlere teşebbüs etmeyecek ve halkın iradesi her zaman ülke yönetimine hâkim olacaktır" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: DARBEYİ ARAŞTIRMA DEĞİL, DARBEYİ KAPATMA KOMİSYONU

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan Meclis Komisyonu'nu sert sözlerle eleştirerek, "Darbeyi araştırma değil, darbeyi kapatma komisyonu" dedi. 

 

BAHÇELİ'DEN NATO'YA: PKK, YPG, PAPATYA TOPLAYIP FAL AÇAN CİCİ ÇOCUKLAR DEĞİL, BASBAYA CANİDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NATO’nun Rakka operasyonuna katılmasının, PKK-PYD-YPG’ye bir yönüyle destek, değilse bile eylem ve emellerine göz yumması anlamına geleceğini belirterek, "Türkiye’nin, NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip olduğu gerçeği ortada dururken, adeta ülkemize meydan okur gibi 65 yıllık bir ortaklık ve üyelik hukukunu yok saymak kesinlikle küstahlıktır." dedi.

 

BAYDEMİR: RAPORDA ECEVİT'İN ADI VAR “NE İSTEDİNİZ DE VERMEDİK” DİYENİN ADI YOK

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Osman Baydemir, HDP grup toplantısında konuştu. Baydemir, "Darbeyi Araştırma Komisyonu 141 kişinin beyanına başvurdu. Ama esas başvurulması gereken Cumhurbaşkanı’nın beyanına başvurmadı. Raporda Ecevit'in adı olacak 'Ne istediniz de vermedik' diyenin adı olmayacak. Bu rapor darbeyi saklama, AKP’yi aklama raporudur" dedi.

 

DÜNYA 

 

AKPM 16 NİSAN REFERANDUMU NİHAİ RAPORUNU AÇIKLADI: OHAL SÜRECİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), 16 Nisan referandumuyla ilgili açıkladığı nihai raporunda da oylamanın eşit olmayan koşullar altında yapıldığı yönündeki ilk değerlendirmesine sadık kaldı ve seçmenlere tarafsız bilgi sunulmadığı yönündeki eleştirilerini yineledi.

 

ABD’DEN PYD/PKK’YA SİLAH VE ARAÇ SEVKİYATI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) PKK terör örgütünün Suriye kolu olan PYD/YPG’ye küçük silah, mühimmat ve araç sevkiyatı yaptıklarını açıkladı.

 

EKONOMİ 

 

TURİZM TOPARLANMAYA BAŞLADI

Nisanda Türkiye'ye gelen yabancı sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,10 artış yaşandı. Artışın büyük bölümü Rusya ve Irak'tan gelen turistlerden sağlandı.

 

OTEL DOLULUK ORANI ARTTI, FİYATLAR DÜŞTÜ

TÜROB, Türkiye genelinde otel doluluğunun nisan ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15,7 artarak yüzde 61,2 seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı

 

ÖTV’SİZ NAKLİYAT

Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, ÖTV’siz akaryakıtta 550 litre olan muafiyetin 900 litreye çıkarıldığını açıkladı. Tüfenkci, “Böylece, ÖTV’siz yakıtla araçlar Kapıkule’den çıkıp Paris’e kadar 1700 kilometreyi hiç durmadan gidebilecek. Lojistik fiyatlarında düşme bekliyoruz” dedi.

 

TRAFİK SİGORTASINA HAVUZ MODELİ

Hazine, tavan fiyat uygulamasından zarar ettikleri için trafik sigortası yapmayan şirketler için ‘havuz’ modelini hayata geçiriyor. Hasarlı araç poliçeleri tüm şirketlerin olduğu havuzda biriken fondan karşılanacak

 

EGE'NİN 100 BÜYÜK FİRMASI AÇIKLANDI

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), üretimden satışlarda 2016'da gösterilen performansa göre, bölgedeki 100 büyük sanayi kuruluşunu belirledi. Listede ilk üç sırayı Tüpraş, Petkim ve Philsa Philip Morris aldı.

 

ÇİNLİ MEDYA DEVİ TÜRKİYE’YE YATIRIMA GELİYOR

Çin merkezli StarTımes Medya Grubu Türkiye’ye yatırıma hazırlanıyor. Şirketin Uluslararası Pazarlama Müdürü Wang Jin yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yatırım için Türk yetkililerle görüşmeler yaptıklarını söyledi.

 

TP DEĞİŞİM İÇİN 100 MİLYON DOLAR HARCAYACAK

Türkiye Petrolleri'ni satın aldıktan sonra bayi sayısı 700'ü geçen Turkuaz Petrolleri tüm istasyonları TP çatısı altında toplayacak. Şirket açacağı yeni istasyonlar ve marka adaptasyonu için 100 milyon dolar yatırım yapacak.

 

SPOR  

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN 90-71 ANADOLU EFES

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında Beşiktaş Sompo Japan ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Beşiktaş maçı 90-71 kazanarak seriyi 1-0'a getirdi.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.