33 FETÖcü Abi Tutuklandı

33 FETÖcü Abi Tutuklandı

FETÖ'nün abilerinden 33'ü daha tutuklandı.

Antalya'da Fethullah Gülen'in liderliğini yaptığı terör örgütüne yönelik soruşturmada örgüte öğrenci kazandırmak amaçlı hareket eden "husiciler" ve "serrehber" olarak adlandırılan toplam 34 kişiden 33'ü tutuklandı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta Antalya merkez ilçede yapılan operasyon sonucu 34 kişi gözaltına alınmıştı. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonla beraber gözaltına alınan ve FETÖ'ye eleman kazandırdığı ileri sürülen 34 kişi hakkında kararı alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde gerçekleştirilen aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyette sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye geniş güvenlik tedbiri altında sevk edilen FETÖcülerden 33'ü çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından terör örgütü üyeliği suçuyla tutuklandı. 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'Serrehber' ve 'hususiciler' olarak adlandırılan şüphelilerin, örgüte öğrenci kazandırdığı, öğrencilerin hangi okula nasıl yetiştirileceği, hangi mesleğe yönlendirileceği, hangi kamu kurumuna yerleştireceğini belirlemekle görevli oldukları belirtildi. 'Ağabey' olarak bilinen ve çoğunluğu öğretmen olan şüphelilerin, deşifre olmadan faaliyetlerini yürüttükleri kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.