35 avukata FETÖ gözaltısı

35 avukata FETÖ gözaltısı

İçlerinde tanıdık isimler var

'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) avukatları'na yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda 35 şüpheli yakalandı. Yakalama kararı alınanlar arasında FETÖ'nün İstanbul imamı da var.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun, FETÖ/PDY'nin avukatlar arasındaki yapılanmasına ilişkin soruşturması devam ediyor.

Soruşturma çerçevesinde savcılık, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, FETÖ/PDY davalarında yargılanan, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden eski Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek, Hrant Dink davasında yargılanan Erhan Tuncel, Bank Asya ve eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu bazı sanıkların avukatlığını yapan 80 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul merkezli Antalya, Ankara, Çanakkale ve Edirne'de şüphelilerin adreslerine operasyon düzenleyen ekipler, 35 kişiyi gözaltına aldı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.

Bu arada, hakkında gözaltı kararı bulunan, Danıştay ve Yargıtay'daki örgüt davalarını takip eden avukatlar ile avukatlık ofisinde sigortalı çalışan olarak gösterilen FETÖ'nün "İstanbul avukat imamı" A.Y.B'nin, Hidayet Karaca'ya "Tahşiye" davasında savunma yapmama talimatını verdiği öne sürüldü.

Ayrıca avukat yapılanmasının 2008'de kurulduğu ve "ilk imam" A.G, "Suriçi imamı" E.M, kapatılan Zaman gazetesinin avukatı N.A, Akın İpek'in avukatı B.U.B, Gülen'in İzmir'deki avukatı F.Ü, 7 Haziran seçimlerinde Cihan Haber Ajansına bilgi aktardığı iddia edilen Erhan Tuncel'in avukatı E.S, E.S'nin yanında çalışan O.Ç, Bank Asya ve eski emniyet müdürlerinin avukatlarının da aralarında bulunduğu 53 şüphelinin "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca bu doğrultuda daha önce yürütülen soruşturma kapsamında 25 şüpheli tutuklanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.