35 kadın derneği temsilcisinden Bakan ziyareti

35 kadın derneği temsilcisinden Bakan ziyareti

Kılıç: “Kreş Yardımı SGK kapsamına alınmalı”

Aralarında Ege İş Kadınları Derneği’nin de (EGİKAD) bulunduğu 35 kadın derneğinin temsilcisi,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı ziyaret etti.

EGİKAD ile beraber 34 kadın derneği ve Türkiye’nin en örgütlü kadın gücü olan TÜRKONFED bünyesindeki İş Dünyasındaki Kadın (İDK) Komisyonu üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’yı makamında ziyaret etti. 2007 yılından bu yana kadınların eğitime, iş hayatına ve siyasete katılımınıteşvik eden çalışmalar yürüten TÜRKONFED İDK Komisyonu, Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’yaçalışmaları hakkında bilgi vererek, kadınların iş yaşamına daha fazla katılımını teşvik edecek politika önerilerini paylaştılar.

Kreş yardımı SGK kapsamına alınmalı

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Pınar Kılıç Ankara’da yürütülen temasların özellikle kadın sorunu üzerine çalışan dernekler açısından son derece verimli geçtiğini belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile son derece doyurucu temaslarda bulunduklarını vurguladı. İş yaşamında daha fazla kadının yer alması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini belirten Kılıç, “Sayın bakanımızın yapıcı yaklaşımı ile TÜRKONFED İDK Heyeti’nin özellikle kadının iş yaşamından uzaklaştıran çocuk bakımına çözüm getiren kreş yardımının SGK kapsamına alınması hususunda olumlu yaklaşımı bizleri fazlasıyla umutlandırdı. Bu ülkede kadın sorununun çözümü eğitimde ve iş yaşamına daha fazla kadının katılımındadır” diye konuştu.

Prof. Dr. Yasemin Açık başkanlığında 35 kadınderneğinin temsilcisinden oluşan TÜRKONFED İDK Heyeti, TÜRKONFED İDK Komisyonu tarafından 2007 ve 2014 yıllarında hazırlanan “İş Dünyasında Kadın”raporlarında yer alan politika önerilerini Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’ya aktardılar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.