39. İstanbul Maratonu’na yüz ülkeden yaklaşık 125 bine yakın katılımcı

39. İstanbul Maratonu’na yüz ülkeden yaklaşık 125 bine yakın katılımcı

39. İstanbul Maratonu’nda on binlerce kişi, ‘Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz’ sloganıyla yarıştı.

Interpress’in medyada yapmış olduğu incelemeye göre, toplam 5 kategoride yapılan koşunun maraton yarışını erkeklerde Kenyalı Abraham Kiprotich, kadınlarda ise Ruth Chepngetich kazandığı belirlendi.

Maratona Kenyalılar damga vurdu…
 
Bu yıl Maraton, 15K, 10K, Halk Koşusu ve Tekerlekli Sandalye olmak üzere beş ayrı kategoride gerçekleşen organizasyona 100 ülkeden 25 bini çipli yaklaşık 125 bin kişi katılırken, Anadolu yakasından başlayan ve Avrupa yakasında son bulan dünyanın kıtalararası tek maratonunda yine Afrikalı atletlerin ağırlığı olduğu görüldü. 86 elit atletin mücadele ettiği yarışı erkeklerde Kenya asıllı Fransız Abraham Kiprotich, 2 saat 11 dakika 22 saniyelik derecesiyle kazandı. Kadınlarda ise Kenyalı  Ruth Chepngetich 2 saat 22 dakika 36 saniyeyle birinci oldu.

Medyaya 8 bine yakın haber yansıdı …

1979 yılından bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan tek yarış olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu ile ilgili medyaya 1 Kasım tarihinden bu yana 8 bine yakın haber yansıdığı belirlendi. Öte yandan koşuya sanat spor siyaset ve iş dünyasından bir çok ünlü isminde katıldığı görüldü. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.