4. Çocuk Senfoni Orkestrası Kemalpaşa'da konser verdi!

4. Çocuk Senfoni Orkestrası Kemalpaşa'da konser verdi!

4. Çocuk Senfoni Orkestrasını kurmak için hazırlıklarını tamamlayan Kemalpaşa Belediyesi, geçtiğimiz hafta Kemalpaşa Kültür Merkezinde düzenlenen törenle, seçmelerde başarılı olan öğrencilere enstrümanları teslim edildi.

Törene Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi, Lütfiye Karakayalı ile Başkan Yardımcısı Yusuf Kurt ve Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Pelin Gören’de katıldı.  Yaklaşık 2 aylık süren hazırlık çalışmasının ardından Türkiye’nin 4. Çocuk senfoni orkestrası Kemalpaşa Belediyesi tarafından kuruluyor. “Nif Çocuk Orkestrası” adı altında kurulan Orkestra ilk etapta sadece yaylı enstrümanlardan oluşacak. Kemalpaşa Kültür Merkezinde düzenlenen törende bir konuşma yapan, proje koordinatörü, Şef Sinan Bora Sarıbaş, hayırsever iş adamları tarafından desteklenen orkestranın ilerleyen zamanlarda diğer enstrümanların da katılması ile senfoni orkestrasına dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

pelin-goren.jpg

Sarıbaş, “20 Ekim tarihi itibari ile 40 öğrencimiz ile çalışmalarımıza teorik olarak başladık. Bugün sponsor firmalarımızın destekleri ile enstrümanlarımız geldi ve artık müzik öğretmenlerimizin nezaretinde pratik çalışmalarımıza da başlayacağız. Orkestramız, keman, viola, viyolonsel ve kontrabas gibi yaylı enstrümanlardan oluşuyor. Kadromuza ilerleyen zamanlarda üflemeli ve vurmalı çalgılar da eklenerek orkestramız, Çocuk Senfoni orkestrası 'na dönüşecek. Projemiz, ulusal ve uluslararası festival, konser, yarışmalara katılmanın yanısıra, milli gün ve bayramlarda da etkinlikler düzenlemeyi hedefliyoruz. 

dsc_3986.jpg

Nif Çocuk Orkestrası Yönetimi olarak,  Eğitim müfredatımızı, ulusal ve uluslararası tanınmış, ülkemizin en önemli keman Virtüozü ve sanatçılarından biri olan Prof.Dr. Cihat AŞKIN'ın 2001 yılında kurduğu müzik eğitim programı ve projesi olan (ulusal ve uluslararası sanatçılar yetiştiren)  CAKA ( Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) müzik eğitim programını uygulayacağız.  Bu program, sadece klasik batı müziğini değil, kendi klasik ve halk müziğimizi de bilimsel temeller üzerine inşa ve icra ederek,  tarih ve millet bilincimizi diri tutmayı da hedefliyor. Projemizin önemli hedeflerinden bir tanesi de ekonomik ve sosyal dezavantajlı çocuklarımıza sanat ve sanat eğitimine ulaşmalarını,  ulusal ve uluslararası platformlarda ülkemizi en güzel şekilde temsil ve başarılara imza atmalarını sağlamak. Proje Koordinatörü olarak, bu ekibin kurulmasında emeği geçen başta Kemalpaşa Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı’ya, kıymetli eşleri Lütfiye Karakayalı’ya, Başkan Yardımcımız Yusuf Kurt’a, Kültür Müdürümüz Pelin Gülen Gören’e, Sponsorlarımız ile bizleri buluşturan sayın Mebrure Akistanbullu hanımefendiye,  ;Enstrümanlarımızı temin eden ve sanata katkı veren, Sorma Grup, Elmas Grup Lojistik A.Ş., Sanagro Forma Gıda Tarım Kimya İlaç San. Ltd. ve Oto Irmak A.Ş.’ne teşekkür etmek istiyorum. Siz değerli velilerimizin ve Belediyemizin de destekleri ile hedeflerimize ulaşacağımıza inancım tam” dedi. 

Konuşmaların ardından, öğrencilere Enstrümanları Lütfiye Karakayalı, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kurt ve Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Pelin Gören tarafından verildi. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.