4 Ekim 2017 gündemden haber başlıkları

4 Ekim 2017 gündemden haber başlıkları

Gündemden öne çıkan haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ    04.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.5770

AVRO-EURO: 4.2050

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7390

ALTIN-GOLD: 146.4000

 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TEOG AÇIKLAMASI: HER SINIFTA YAZILI SINAV OLACAK

TEOG'un yerine getirilecek liseye geçiş sistemi ile ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Her sınıfta yazılı sınav olacak ayrıca bir de merkezi sınav yapılacak" dedi.

 

BAKAN CANİKLİ'DEN ABD'YE: “YPG'YE SİLAH YARDIMI YAPMAYA DEVAM EDERLERSE İKAZ ETMEKLE KALMAYACAĞIZ”

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ABD'nin IŞİD'le savaş YPG'ye silah yardımına devam ettiği için en yüksek ikaz edildiğini, bu durumun devam etmesi halinde de 'ikazla yetinilmeyeceğini' söyledi. Canikli, YPG'ye gönderilen silahların Türkiye'ye yönelik olarak kullanılacağını da söyledi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: İŞ İŞTEN GEÇMİŞ DEĞİL, BARZANİ YÖNETİMİ ADIM ATABİLİR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandum hakkında, "Henüz iş işten geçmiş değil, Barzani yönetimi adım atabilir" dedi.

 

BAKAN ÇELİK: AVRUPA, TÜRKİYE VE İSLAM KARŞITLIĞINA KARŞI TAVIR ALMALI

AB Bakanı Ömer Çelik, Avrupa'daki aşırı sağ ve faşizm tehlikesine işaret ederek, "Avrupa bu tehlikeyle gerçek mücadele için Türkiye ve İslam karşıtlığına karşı tavır alarak işe başlamalıdır." dedi.

 

POLİTİKA  

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KENDİLERİNE GELMEZLERSE YENİ ADIMLAR ATARIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda, IKBY yönetimine yönelik olarak, "Kendilerine gelmezlerse yeni adımlar atarız" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Melih Gökçek’in istifanın istendiği iddialarıyla ilgili olarak da, “Şu an böyle bir şey yok. Olmayacağı anlamına gelmez” dedi.

 

AK PARTİ'DEN MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal istifa iddiaları hakkında konuştu.'' Şu belediye başkanından istifa istendi ya da bu belediye başkanının istifası istendi şeklindeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddialar söz konusu değildir. Biz bütün belediyelerimizle ilgili değerlendirmelerimizi de yapıyoruz'' dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: İSTİFA EDENLERİN YAKASINDA İKİ ROZET VAR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada istifa eden AKP'li belediye başkanları hakkında, "İstifa edenlerin yakasında iki rozet vardır, biri yolsuzluk biri Bylock. Eğer istifa ediyorlarsa sebep budur" dedi. Kılıçdaroğlu, faiz açıklaması üzerinden Erdoğan'ı eleştirdi ve "Faize karşıysan çıkar bir KHK sıfırla" çağrısı yaptı.

 

BAHÇELİ: ‘ŞARTLAR OLUŞTUĞUNDA MİSAK-I MİLLİ UYANACAK’

MHP Lideri Bahçeli, ''O zaman geldiğinde, şartlar oluştuğunda, tarih coğrafyaya dar geldiğinde Misak-ı Milli uyanacak; '81 Düzce'den' hemen sonra '82 Kerkük, 83 Musul' deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır'' dedi.

 

HDP'Lİ BESİME KONCA'NIN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Yeni yasama yılının ilk Meclis Genel Kurulu’nda HDP Siirt Milletvekili Besime Konca’nın milletvekilliği düşürüldü.

 

DÜNYA    

 

IKBY BAŞKANLIK VE PARLAMENTO SEÇİMLERİNE GİDİYOR

Reuters'ın Rudaw TV'den aktardığına göre Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) 1 Kasım'da başkanlık ve parlamento seçimlerine gitmeyi planlıyor.

 

CELAL TALABANİ HAYATINI KAYBETTİ

Irak devlet televizyonu Irak eski cumhurbaşkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği partisinin Başkanı Celal Talabani'nin hayatını kaybettiğini bildirdi.

 

EKONOMİ   

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: TÜRKİYE UZAY AJANSI BU YIL KURULUYOR

Başbakan Binali Yıldırım, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi Tesisleri'nin açılışını gerçekleştirdi. Başbakan Yıldırım, bu yasama yılında Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulacağı müjdesini verdi.

 

EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

TÜFE eylülde yüzde 0,65, Yİ-ÜFE yüzde 0,24 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 11,20, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 16,28 oldu.

 

BANKALAR 8 AYDA 33.3 MİLYAR KÂR ETTİ

BDDK verilerine göre, bankacılık sektörünün 8 aylık dönemde net kârı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 25 artış gösterdi ve 33.3 milyar lira oldu.

 

MTV’DE YENİ PLAN % 25-40 ZAM

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) yüzde 40’tan yüzde 68’e kadar zam öngören tasarının kamuoyunda tepkilere yol açmasının ardından, yeni formül için çalışmalar başladı. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, MTV zammının yüzde 25 ile yüzde 40 arasında kademeli bir basamağa çekilmesi masaya yatırıldı.

 

OTOMOBİL SATIŞLARI EYLÜLDE YÜZDE 4 ARTTI

Eylülde 53 bin 423 adet otomobil satıldı. Satışlar geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 4 artış kaydetti. Satışlarda 9 aylık dönemde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6'lık kayıp yaşandı.

 

ARAÇ RUHSATINI NOTERLER VERECEK

Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkanı Yunus Tutar, Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılan araç tescil ve sicil işlemlerinin 2018 yılından itibaren noterlikler eliyle gerçekleştirileceğini belirtti.

 

ÇALIŞMA HAYATINDA ÖNEMLİ GELİŞME

Kamudan ve özel sektörden emekli olan ya da görevinden ayrılan yöneticiler ile uzman personel, devlet kurumlarında maaşlı çalışabilecek. Bu kişiler için esnek çalışma yöntemi uygulanacak.

 

KANATLI SEKTÖRÜNDE 24 FİRMAYA JAPONYA VİZESİ

Türkiye'de 24 firma Japonya'ya kanatlı eti ihraç etme yetkisi aldı. Sektör temsilcileri, Japonya'nın, hâkim pazar Irak'ta yaşanabilecek olası kayıpları telafi edebileceğini söylüyor.

 

SPOR    

 

ÖZBEK: YENİ ANLAŞMA İÇİN UEFA'DAN DAVET BEKLİYORUZ

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA'dan Finansal Fair Play konusunda yeni bir anlaşma yapmak için davet beklediklerini söyledi.

 

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.