4 Eylül Kurtuluş Şenlikleri, Bayram Coşkusuna Dönüşüyor

4 Eylül Kurtuluş Şenlikleri, Bayram Coşkusuna Dönüşüyor

Kula Belediyesi, 4 Eylül Kula’nın Kurtuluşu’nun 95. Yıl dönümüne özel, vatandaşlara büyük bir konser organizasyonu hazırlıyor.

Kulalılar 2, 3 ve 4 Eylül tarihlerinde Türkiye’nin en ünlü sanatçılarının repertuvarındaki şarkılarla ile unutulmaz bir bayram yaşayacak.Kula Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 4 Eylül Kula’nın Kurtuluşu Etkinlikleri, bu yıl Kurban Bayramı ile aynı zamana denk gelmesinden dolayı büyük bir organizasyonla kutlanacak. 2016 yılında yaşanan “15 Temmuz Darbe Girişimi Teşebbüsü” nedeniyle ertelenen konserler, bu yıl birbirinden ünlü sanatçıların yer aldığı konser etkinlikleri ile Kulalılara hem moral hem de eğlence olacak. Açıklanan konser takvimine göre; 2 Eylül’de son zamanlarda gençlerin dilinden düşürmediği şarkıları ile Buray sahneye çıkarken, 3 Eylül tarihinde ise Ankara oyun havaları ile özdeşleşen yıldız sanatçı Ankaralı Ayşe Dinçer sahnede olacak. 4 Eylül’de ise 7’den 70’e herkesin severek dinlediği pop müziğinin kraliçesi Hande Yener, Kulalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti verecek. 4 Eylül Şenlikleri’ne daha zaman varken birçok insan tarafından şimdiden heyecan uyandıran konserler için şehir dışından da birçok seyirci gelmesi bekleniyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşlarının başlattığı Büyük Taarruz ile Kula’nın 4 Eylül 1922 tarihinde esaretin boyunduruğundan kurtulduğunu ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “4 Eylül, Kulalıların Yunan işgalinden kurtuluşunun adıdır. Aradan geçen 95 yıla rağmen, halen o günlerdeki fedakarlıklar, Kulalı Efelerin gösterdiği direniş  hafızalarımızda canlanıyor. Bu yıl 4 Eylül’ü güzel bir zamanda Kurban Bayramı’nda kutlayacağız. Bu yönüyle bizde 4 Eylül’de hem bayramda Kula’ya gelen gurbetçilerimize hem de Kula’da yaşayan hemşerilerimize güzel bir bayram yaşatmak istedik” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.