4 İlde Terörist Saldırısı!

4 İlde Terörist Saldırısı!

PKK'lı teröristler 4 ilde saldırı gerçekleştirdi.

PKK'lı teröristler tarafından Bingöl, Şırnak, Van ve Hakkari'de düzenlenen saldırılarda şehit ve yaralılar var. Teröristler tarafından Bingöl'de düzenlenen terör saldırısında 1 korucu şehit olurken bir korucu yaralandı. Van'da karakola saldırı düzenleyen teröristler bir askeri yaralandı. 

Bingöl'ün Cehennem Ormanları'nda PKK'lılar olduğu bilgisi alan güvenlik güçleri teröristlere operasyon düzenlemek amacıyla harekete geçti. Teröristlerin olduğu bölgeye giden güvenlik güçleri içerisinde bulunan koruculardan biri çıkan çatışmada şehit olurken bir diğer korucu ise yaralandı. Yaralı korucu Bingöl Devlet Hastahanesi'ne kaldırıldı. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Şırnak'ta 2 asker şehit edildi

Şırnak Uludere'de yola daha önceden döşenen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi esnasında patlatılması sonucu 2 asker hayatını kaybederek şehit oldu. Öğle 12.00'da meydana gelen saldırının ardından bölgedeki teröristleri yakalamak için operasyon başlatıldı.

Van'da karakola saldırı

Van'ın Çatak ilçesinde askeri karakola roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler burada bir askeri yaraladı.  Dün gece 22.15'te gerçekleştirilen saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonda menfeze yerleştirilen bir el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Hakkari'de bombalı saldırı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristler tarafından yola daha önce döşenen patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılmasıyla beraber 3 asker yaralandı. Çukurca'da da bir askeri üs bölgesine taciz ateşi açıldı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.