4 Mart 2017 Türkiye gündemi

4 Mart 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ  04.03.2017

 

DOLAR-USD: 3.7260

AVRO-EURO: 3.9340

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5605

ALTIN-GOLD: 147.0000

 

 

50 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığınca, 23 Şubat-1 Mart tarihlerinde bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında 35, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında ise 15 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ALMANYA'YA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'daki etkinliklerin iptal edilmesine ilişkin, "Teröre yardım ve yataklık yapmaktan bunların yargılanması gerekir. Olay bu kadar açık ortadadır." dedi.

 

BAKAN FİKRİ IŞIK: TÜRKİYE’NİN ÖNCELİĞİ MÜNBİÇ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Bölgede ciddi bir hareketlilik başladı. Türkiye'nin önceliği şu anda Münbiç'tir." dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN ALMANYA'YA TEPKİ: TÜRKİYE'NİN PATRONU DEĞİLSİNİZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bozdağ'ın Almanya'daki Türklerle toplantısının iptal edilmesine ilişkin, "Türkiye sizin emrinizde bir ülke değil. Siz Türkiye'nin patronu değilsiniz." dedi.

 

BAKAN'DAN MARMARA İÇİN DEPREM UYARISI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yapılan araştırmaların, Marmara'da 2030 yılına kadar 7.2 büyüklüğünde bir deprem olacağına işaret ettiğini söyledi.

 

15 TEMMUZ ANA İDDİANAMESİ MAHKEMEYE SUNULDU

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili hazırlanan çatı iddianamesi mahkemeye gönderildi. Davanın bir numaralı sanığı Fetullah Gülen.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAKAN YILMAZ: HALK OYLAMASI CHP'Yİ ŞİMDİDEN DEĞİŞTİRDİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Daha halk oylamasına gidilmedi daha 'Evet' çıkmadı. İsminin duyulması bile uzlaşmanın yolunu açtı, halk oylaması CHP'yi daha şimdiden değiştirdi." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ALMANYA'YA TEPKİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "AKP’den 2 milletvekili Almanya'da konuşacak, konuşmaları iptal edilmiş. Asla ve asla doğru değildir. Hem dünyaya demokrasi dersi verirsiniz hem bir partinin 2 bakanı konuşmak ister siz bu konuşmayı şu veya bu gerekçeyle yasaklarsınız. Asla doğru bulmuyoruz” dedi.

 

SİNAN OĞAN'DAN ÇOK SERT 'SURİYELİLER' AÇIKLAMASI

Türkiye'nin bir mülteci deposuna döndüğünü belirten MHP'den ihracı istenen  Sinan Oğan, "El Bab'da mehmetçik şehit oluyor, Suriyeliler sağda solda nargile içiyor, sokaklarda kadınlara laf atıyor. Böyle bir şey olamaz" dedi

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ZEYBEKCİ’NİN ALMANYA'DA KATILACAĞI ETKİNLİK İPTAL EDİLDİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Almanya'nın Frechen beldesinde katılacağı etkinliğin, salonu işleten şirket tarafından iptal edildiği bildirildi.

 

MERKEL'DEN BOZDAĞ'IN ETKİNLİĞE KATILMASININ ENGELLENMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Merkel, Adalet Bakanı Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı etkinliğin iptal edilmesine ilişkin "Almanya'da federal bir yönetim ve belediyeler var. Toplantı kanuni izne ve belediyenin iznine bağlıdır." dedi.

 

RUSYA: MÜNBİÇ, SURİYE ORDUSU'NA DEVREDİLİYOR

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Daire Başkanı Sergey Rudskoy, terör örgütü PYD/PKK kontrolündeki Münbiç'in, Suriye ordusuna devredileceğini söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

ENFLASYON 5 YIL SONRA ÇİFT HANE

Şubat ayında yüzde 0,5 artacağı öngörülen TÜFE, yüzde 0,81 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 9,22'den yüzde 10,13 seviyesine yükseldi.  Çekirdek enflasyon yüzde 8.56 olurken; aylık ÜFE yüzde 1,26 ve yıllık ÜFE yüzde 15,36 arttı.

 

KARABORSACILIĞI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Gümrük Bakanı Tüfenkci, Ürün İhtisas Borsası’na ilişkin kanun tasarısının Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını belirterek, “Hububat, pamuk ve zeytin gibi ürünlerde karaborsacılığın önü kesilecek” dedi

 

BÜYÜME İÇİN ‘KAMU’ ‘ÖZEL’ EL ELE VERECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta kabul ettiği TÜSİAD heyeti, dün de Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret etti. TÜSİAD heyeti, ‘kamu’ ile ‘özel sektör’ işbirliğinin önemine dikkat çekti.

 

AKBANK, VERGİ ŞAMPİYONU OLDU

Akbank'ın, 2015 yılı faaliyetleri ile ilgili olarak 738 milyon lira ile Türkiye'nin en çok vergi veren özel sektör kuruluşu olduğu bildirildi.

 

SUZAN SABANCI DİNÇER TEKNOSA'DAKİ TÜM HİSSELERİNİ SATTI

Suzan Sabancı Dinçer, TeknoSA İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'ndeki 870 bin 263 adet hissesini sattı.

 

NORVEÇLİ FON TÜRK SÜTÜNE YATIRIM YAPTI

Norveç’in 900 milyar dolar büyüklüğündeki devlet varlık fonu, 2016 sonu itibarıyla 1 milyar dolarını Türkiye’deki 48 şirketin hisse senetleriyle değerlendirdi. Garanti Bankası’nın yüzde 1.23 hissesine sahip olan fonun Türkiye portföyündeki en büyük hisse payı yüzde 4.99 ile Pınar Süt’e ait.

 

ANTALYA’YA UKRAYNALI AKINI

Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat etmeyi sağlayacak anlaşmanın imzalanmasıyla bu yıl Güney sahillerine gelecek Ukraynalı turist sayısının ikiye katlanması bekleniyor. Geçen yıl 572 bin olan turist sayısının 1 milyona ulaşacağı öngörülüyor

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

UNİCS KAZAN 92-99 ANADOLU EFES

Turkish Airlines Euroleague'de Anadolu Efes, normal süresi 82-82 biten maçta deplasmanda UNICS Kazan'ı uzatma sonucunda 99-92 mağlup etti.

 

DARÜŞŞAFAKA 77- 72 PANATHİNAİKOS

THY Euroleague 24. hafta maçında temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş sahasında Yunan ekibi Panathinaikos'u 77-72 mağlup etti.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.