40 derece sıcakta sokakta süt tesisi kurdular

40 derece sıcakta sokakta süt tesisi kurdular

İzmir'in Karabağlar ilçesinde skandal görüntü...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, geçtiğimiz Ocak ayında bir tebliğ yayınlayarak sokakta süt satmayı, açıkta süt satmayı yasaklamıştı. Ancak bu tebliğ ve buna bağlı olan yasağı pek dinleyen yok.

11111111111111.jpg

Burası İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki 9022 sokak. Kamyonetlerin arkasındaki iki süt deposu ve küçük  bidonlar içindeki sütlerle mandıralara ve vatandaşlara süt satan iki ayrı kamyonet, birbirine uzun hortumlarla bağlantı kurdular.

Sokak arasında adeta bir süt tesisi oluşturan satıcılar,  40 dereceyi bulan hava sıcaklığında, ne kadar dayanacağı belli olmayan sütlerin bir kısmını  bir kamyonetten diğer kamyonet uzun ve kalın bir hortumla aktarıyorlar.

Hijenik olmayan ve sıcak havanın bütün şartlarına maruz kalan ortamda yaptıkları işin çok normal olduğunu düşünerek hareket eden iki süt satıcısı, sokak arasında  kurdukları küçük süt tesisinin faaliyetini izleyen vatandaşların hayretli bakışlarına aldırmadılar.

​Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın konuyla ilgili yasağını denetlemek doğal olarak Karabağlar Belediyesi Zabıta görevlilerine düştüğünü belirten vatandaşlar, "Karabağlar Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırım işgal parası, pazar yeri parası, tabela parası toplamaktan  başka bir işe yaramıyor. İşleri güçleri esnafa ceza kesmek, esnaftan para toplamak. Vatandaşın sağlığı için kollarını bile kaldırmıyorlar" diye belediyeye sitem ettiler.

Vatandaş, sokak arası süt tesislerindeki işlemin bitimini sonuna kadar izlerken, fotoğraf çekerek bu tesisin fotoğraflarını ilgili yerlere şikayet edeceklerini söylediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.