400 Tenisçi 40 Binlik Burs Sağladı

400 Tenisçi 40 Binlik Burs Sağladı

Balçova Belediyesi ve Egeli Tenis Veteran Derneği tarafından düzenlenen Cumhuriyet’in Çocukları Tenis Turnuvası’nın ödül töreni yapıldı.

Balçova Belediyesi ve Egeli Tenis Veteran Derneği’nin düzenlediği Cumhuriyet’in Çocukları Tenis Turnuvası’nın ödül töreni yapıldı. 400 sporcunun katıldığı turnuvanın 40 bin TL’lik geliri tıp öğrencilerine burs oldu.
Balçova Belediyesi ve Egeli Tenis Veteran Derneği’nin tenis sporunu sevdirmek ve tıp eğitimi alan üniversiteli öğrencilere burs sağlamak amacıyla bu yıl 3. kez düzenlediği Cumhuriyet’in Çocukları Tenis Turnuvası büyük mücadeleye sahne oldu. 19 ayrı yaş kategorisinde 400 sporcunun katıldığı turnuvada sporcular tıp fakültesi öğrencilerine destek olmak amacıyla raket salladı.

İki hafta süren turnuvada şampiyon olan sporcuların ödülleri Egeli Tenis Veteran Derneği’nde yapılan ödül töreni ile sporculara verildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Tunçok ve tenisçilerin katıldığı ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Egeli Tenis Veteran Derneği Başkanı Vefa Doğu “Tenis sporunu sevdirmek amacıyla çıktığımız yolda 3 yıl önce Belediye Başkanımız Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte bir turnuva düzenleme kararı aldık. Başkanımız turnuva masraflarını kendilerinin karşılayacağını ancak gelirin öğrencilere burs olarak verilmesini önerdi. Derneğimizin memnuniyetle karşıladığı bu öneri ile üç yıldır onlarca çocuğumuza kendi gücümüz oranında destek oluyoruz” diye konuştu. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Tunçok ise eğitime katkı amacıyla yapılan turnuvada yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek “Bu turnuva okulumuzun burs gurubu açısından çok büyük önem taşımaktadır. Eğitime verilen bu desteğin örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.


Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise eğitimin gelişmesi ve öğrencilere destek olan her etkinliğe destek verdiklerini belirterek “Ege Veteran Derneği spor adına çok önemli bir hizmet gerçekleştiriyor. Şimdi onlarla birlikte bu hizmeti eğitime destek gibi kutsal bir amaçla daha ileri noktalara taşıyoruz. İzmir’deki uluslararası tenis turnuvasından sonra en büyük tenis organizasyonunu yapmamız doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda sporcu sayısının buna bağlı olarak burs verdiğimiz öğrenci sayısının artacağına inanıyorum” dedi. Konuşmaların ardından konuk olarak törene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya sporcuların ödüllerini verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.