400 Yıl Dayanan Pil İcat Ettiler

400 Yıl Dayanan Pil İcat Ettiler

Bir öğrenci, şarjı 400 yıl giden pil icat etti!

Kaliforniya Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci tarafından kazayla 400 yıl şarjı giden pil icat edildi. Teknokulis'in haberine göre Mya Le Thai, şu anda California Üniversitesi'nde doktorasını yapıyor. Thai ve ekibi, şarj edilebilir piller için daha iyi nanoteller üstünde çalışıyordu. Fakat Mya, yaptığı çalışmayı test ederken, yanlışlıkla 400 yıl ömrü olan pil icat ettiğini fark etti.

Bu pilde altından yapılmış ve özel bir elektrolit jele gömülü olan nanoteller bulunuyor. Ekip, yaptıkları yoğın testler sonucunda pilde 3 ayda 200 bin şarj döngüsünün sağlandığını ortaya çıkardı. Bununla birlikte pilin performansında ise herhangi bir kayıp da söz konusu değil.

Üniversitenin kimya fakültesinin genel sorumlusu Reginald Penner, yeni buluşun çılgınca olduüunu belirtirken, geleneksel pillerin 5 ya da 6 bin döngüden sonra hızla performans kaybettiğini vurguluyor.

Altın ve elektrolit jelin uzun süre, kayıp olmadan nasıl çalıştığı halen çözülmüş değil. Bildiğiniz gibi altın da oldukça pahalı. Bu yüzden alternatiflere bakılıyor. 400 yıl kullanım süresi sunan pil için daha çok bekleyeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.