4,5G Teknolojisinde Fatura Şoku Yaşanmayacak

4,5G Teknolojisinde Fatura Şoku Yaşanmayacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 4.5G etkinliğinde bir araya gelen GSM operatörlerinin yöneticileri, fatura maliyetlerinin artmayacağını söyledi.

1 Nisan itibarıyla kullanımına başlanan 4.5G ile ilgili ilk şikâyet kotaların hızla tükenmesi oldu. Aboneler faturaların yükseleceği endişesi yaşarken, GSM operatörlerinden “Fatura şoku yaşanmayacak” taahhüdü geldi. Dün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 4.5G etkinliğinde bir araya gelen GSM operatörlerinin üst düzey yöneticileri, müşterilerin fatura maliyetlerinin artmayacağını vurguladı. Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, fatura şoku yaşanmayacağını söyledi. Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ise bu endişeleri gidermek için deneme kampanyası başlattıklarını ifade etti.

04042016-medyaege-aic-4g-fatura

BAKAN UYARMIŞTI

Türk Telekom Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir de müşterilerden 4.5G’ye geçiş için ilave ücret alınmayacağını belirterek, ücretsiz paket hediye edeceklerini kaydetti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da 4.5G’ye geçilmeden önce özellikle gençlere hız uyarısı yapmış, “Hız çok yüksek. Hız iletişimde iyidir ama bir yandan da cepleri yakabilir. Sonunda fatura önlerine gelince ‘4.5G de ne kadar kazıkmış’ diye şikâyet olmasın istiyoruz” demişti.

‘BİZE ŞANS VERİN’

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Murat Şeker, toplantıda operatörlerden ULAK projesi için kendilerine şans tanımalarını istedi. ULAK projesini antrenman yapan, ısınan, çalışan ama sürekli yedek kulübesinde bekleyen bir futbolcuya benzeten Şeker, operatörlere hitaben “Lütfen bize şans verin, lütfen ULAK’ı canlı şebekelerin içinde kullanalım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.