46 Yaşında Genç Bir Bilişim Derneğiyiz

46 Yaşında Genç Bir Bilişim Derneğiyiz

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İzmir Şubesi 5. Olağan Genel Kurulunu, 22 Ocak 2017’de İzmir’de yaptı.

Divan Kurulu Başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Prof.Dr.Alp Kut’un yaptığı Genel Kurulda, İzmir’in kurucu başkanı Fikret Kavzak yapılan seçim sonucunda oybirliği ile yeniden ve  5. kez başkan seçildi. Başkan Kavzak, “TBD’nin Türkiye’nin ilk bilişim örgütlenmesi olduğunu ve 1971 yılında Ankara’da kurulduğunun bilgisini verdi. Kavzak, “Türkiye’nin bilişimle tanışmasının neredeyse hemen ardından bilişim profesyoneli diyebileceğimiz yarı akademik bir topluluk tarafından büyük bir gelecek vizyonu ile kurulan TBD, bugün artık toplumun her katmanından üye yapısıyla “Bilişim Kültürünü” yaymaya çalışan bir “Sivil Toplum” öncü hareketine dönüştü. TBD’nin bireysel katılımı esas alan yapısı ve gönüllülük temelindeki çalışma biçimiyle ürettiği raporlar, öneriler ve bağımsız söylemleri, günümüzde tüm karar vericiler ve toplumun her kesimi tarafından dikkate alınır duruma gelmiştir. Yerelde ise İzmir’de faaliyet gösteren bilişimci işadamları, akademisyenler, öğrenciler ve bilişim sevdalılarından oluşan 827 üyemiz bulunmaktadır. Bizler 46 yaşında genç bir bilişim derneğiyiz” dedi.

Bilindiği gibi 2017 yılı Sayın Başbakanımız tarafından Bilişimde Gelişim Yılı olarak ilan edildi. TBD’nin çalışmalarını desteklediklerini, herkesin gelişim ve sürdürülebilirlik açısından bilişimciler olarak üzerine düşeni yapması gerektiğini ve destekleyeceğini ifade etmişlerdir.

Başkan Fikret Kavzak, TBD İzmir şubesi olarak sektörün geleceği için çok önemsedikleri Bilişim Hukuk Kurultayını bugüne kadar 4. kez düzenlediklerini ve ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Bu yıl 6.sı düzenlenecek ve Ege Bölgesinden katılan üniversitelerin Bilgisayar ile Yazılım Mühendisliği bölümlerinin 4. Sınıf öğrencilerinin projelerini sunma imkânları sağlayan Genç Beyinler Yeni Fikirler (GBYF) Proje Yarışmasını İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde 26 Mayıs Cuma günü düzenleyeceklerini söyledi. GBYF ile Üniversite Sanayi işbirliği açısından hem bilişimci adaylarımıza motivasyon sağlıyoruz hem de sektöre yeni fikirlerin çıkmasını ve yeni projelerin üretilmesini kolaylaştırıyoruz dedi.

Bilişim adına söylenecek çok sözlerinin ve yapılacak çok işlerinin olduğunu, tüm bilişim gönüllülerini derneklerine davet ettiklerini söyleyen başkan Kavzak’ın yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri şöyle oluştu. Fikret Kavzak (Başkan), Feridun Tuna, Alev Gürtunca, Feyzullah Oktay, Ferudun Keskinkılıç, Güler Sağıt ve A.Kadir Uçar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.