47 Gazeteciye Gözaltı Kararı

47 Gazeteciye Gözaltı Kararı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbecilerle beraber hareket ettikleri gerekçesiyle 47 gazeteci hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında Mart ayında yönetimine kayyım atanan Zaman gazetesinin eski yöneticileri ve yazarlarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında aralarında Ali Bulaç, Abdülhamit Bilici, Mehmet Kamış, Şahin Alpay ve Mümtaz'er Türköne'nin de bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şahin Alpay sabah saatlerinde polisler tarafından Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talimatı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Terörle Mücadele polisi, bu sabah erken saatlerden itibaren belirlenen adreslerde gözaltı ve arama işlemi yaptı.


'Darbe girişimi' suçlaması
Gazete yöneticileri hakkında 'gazete tirajlarında usülsüzlük yapıp devletten haksız basın ilan parası almak' iddiası da bulunuyor. Ayrıca şüpheliler hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme' iddiası bulunuyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.