5. Ağ ve Teknoloji Odaklı Girişimcilik Çalıştayı düzenlendi

5. Ağ ve Teknoloji Odaklı Girişimcilik Çalıştayı düzenlendi

Oyun tabanlı girişimcilik kapsamında bir İLK olan Süleyman Demirel Üniversitesi “Ağ ve Teknoloji Odaklı Uygulamalı Girişimcilik (ATOG) Projesi”nin 5. ATOG çalıştayı İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan SDÜ İnsan Kaynakları İş ve Performans Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve Çalıştay Başkanı Doç. Dr. Pınar GÖKTAŞ, Türkiye Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde yürüttükleri uygulama ve oyun tabanlı ATOG programı hakkında bilgi verdi. Doç.Dr. Göktaş, bu kapsamda yerelde ilk kez gerçekleştirdikleri ATOG programında bu zamana kadar 1000'i aşkın öğrencinin 100'ü aşkın iş fikri ürettiğini söyledi.
 
Programın yaygın etkisini artırmak adına, liselerde de girişimcilik etkinlikleri düzenlediklerini de ifade etti.

Çalıştay kapsamında Psikoterapist Fazıl TATAR, Girişimciliğin Öteki Yüzü: Yüzdeki Maskeler konulu sunumu yoğun ilgiyle karşılandı. Ardından Doruk Group Ceo'su Dr. Cafer Büyükalmus girişimcilik hikayesini gençlerle paylaştı.

Çalıştayda jüri üyesi olarak Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet ADAR, TOBB GGK Bşk. Yrd. Ahmet SİNCER, Isparta Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali KOYAK,   MÜSİAD Isparta İl Temsilci Vekili Mimar Barış Girit, IGSİAD Başkanı Dilek ÖZDEMİR,  ANSİAD Girişimcilik Komite Başkanı  Işık YARGIN,  TOBB GGK Bşk. Yrd.  Kadir ÖZKAN,  İŞKUR Isparta İl Müdürü Gürsel ÖKSÜZ,  İŞKUR Isparta İl Müdür Yardımcısı Mustafa HÖKE, Eğitimci / Yazar Pınar Yeşiltay SEVİM,  PsikoteratepistFazıl TATAR, Doruk Group Ceo’su Dr. Cafer BÜYÜKALMUS,  KOSGEB İl Müdürü Yurdun YILDIRIM, BAKA Isparta Yatırım Destek Ofis Koordinatör Vekili Ömer Ferda AKYOL, SDÜ TTO Girişimcilik Koordinatörü Nilay ŞENGÖL, SDÜ Araştırma Yenilikçi Direktörü Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Selen Işık MADEN jüri olarak ekiplerin iş fikirlerini değerlendirdi.

Jüri değerlendirmeleri neticesinde 5.ATOG çalıştayındadereceye giren ekipler;

1. İnsansız Kontrol Garajı 

2. Güvenli Yaşam 

3. Isıtaban

Ve ekiplerden Özel çoçuklara yönelik yapılan sosyal sorumluluk projesi yürüten Duyarlı Bireyler Yok Olan Engeller projesi’de jüri üyelerimizden Dr. Cafer Büyükalmus ve Pınar Yeşiltay Sevim tarafından jüri özel ödülüne layık görüldü.
Jürilerimiz ve gelen misafirlerimiz 5.ATOG Çalıştaysonunda her sene çalıştayın daha güzel projelerle ilerlediğini ve sadece Isparta SDÜ öğrencilerine değil bölge hatta Türkiye geneli çalıştay düzenlenmesini gerektiğini ilettiler.
Isparta Ticaret Borsası ve YDE'nin destekleriyle gerçekleşen 5.ATOG çalıştayı sonunda değerli katkı ve katılımlarından dolayı tüm jürilere ve mentor desteği sunan Isparta Türkiye Odalar Borsalar Birliğine Genç Girişimciler Kurulu’na plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.